Obstoje__e_kri__i____e_v___e____i_vasi.jpg

Do olimpijskega centra nova povezovalna cesta

datum: 14. 08. 2024

Župan Gregor Macedoni in predsednik uprave CGP Martin Gosenca sta podpisala pogodbo za prvo fazo ureditve križišča in nove ceste v Češči vasi v dolžini 340 metrov, ki bo vodila od Zaloške ceste proti konjeniškemu centru. Dela v vrednosti skoraj 718 tisoč evrov, ki jih bo zagotovila naša občina, se bodo začela prihodnji mesec in bodo zaključena predvidoma do marca 2025.

Del ceste od križišča z Zaloško cesto do Olimpijskega centra Novo mesto bo potekal po novi trasi in bo nadomestil trenutno cestišče do velodroma, ki bo po zaključku del ukinjen za cestni promet, prav tako bo vzpostavljeno novo križišče z Zaloško cesto. Preostali del obstoječe ceste od velodroma do konjeniškega centra bo razširjen, celotna pot pa bo namenjena tudi pešcem in kolesarjem, ki bodo lahko od blokovskega naselja Podbreznik do velodroma, bazena in konjeniškega centra dostopali po varnih in na novo urejenih površinah.

Ob izgradnji križišča na Zaloški cesti bo zamenjan krajši odsek obstoječe komunalne infrastrukture, urejena bosta tudi odvodnjavanje cestišča in javna razsvetljava, na brežini pod parkiriščem Olimpijskega centra Novo mesto bo posajen še nov drevored. V načrtu je tudi druga faza projekta, ki ob povezovalni cesti predvideva ureditev jahalne steze in dodatno ozelenitev.

Podpis pogodbe - nova cesta v Češči vasi

nazaj