FILMSKI-TEDEN-EVROPE_Gepack-1024x675.jpg

Filmski teden Evrope ponovno navdušil

datum: 17. 07. 2024

Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje pod okriljem Razvojnega centra Novo mesto, je že deveto leto zapored organizirala tri celovečerne projekcije evropskih filmov na idilični lokaciji gradu Grm pod zvezdami. Filme si je v treh večerih ogledalo več kot 360 gledalcev.

»Filmski teden Evrope je vse bolj priljubljen in prepoznaven, vedno več je obiskovalcev, ki podpirajo evropsko kulturo, jezik in ustvarjalce. Izbira filmov pa je pokazala, da lahko tudi evropski filmi konkurirajo ameriškim,« je povedala Nuša Hudoklin, vodja informacijske točke EUROPE DIRECT Novo mesto.

Filmski teden Evrope se je začel v četrtek s španskim filmom Dobri šef, ki je prejel nagrado za najboljšo evropsko komedijo. V petek so si ogledali slovenski neodvisni film Gepack mladega režiserja Žige Kukoviča, poletne filmske večere pod zvezdami pa so zaključili s projekcijo Pravi moški, dobitnikom nemške filmske nagrade za najboljši film, režijo, scenarij in najboljšo igralko.

Namen filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti. Po vsej Sloveniji so skozi poletje na voljo številne projekcije, ki jih organizirajo regionalne informacijske točke EUROPE DIRECT v sodelovanju s Centrom Ustvarjalna Evropa. Lepo vabljeni tudi na Filmski teden Evrope v Straži, ki ga EUROPE DIRECT Novo mesto pripravlja konec avgusta.

Dogodek je sofinancirala Evropska unija in podprla Mestna občina Novo mesto.

nazaj