vodilna slika

Sklep o začetku priprave tehnične posodobitve grafičnega prikaza namenske rabe prostora Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Novo mesto

datum: 16. 07. 2024

Dolenjski uradni list 17 - 2024.

Na podlagi 2. odstavka 141. člena in 142. člena Zakona o urejanju prostora – ZureP-3 (Uradni list RS, št. 199/21, 18/23 – ZDU-1O, 78/23 – ZUNPEOVE,  95/23 – ZIUOPZP in 23/24) ter na podlagi 27. člena Statuta Mestna občine Novo mesto (Uradni list RS, št. 14/19 – uradno prečiščeno besedilo – UPB 1) sprejemam

SKLEP

o začetku priprave tehnične posodobitve grafičnega prikaza namenske rabe prostora

Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Novo mesto

 

1. člen
(predmet sklepa)

(1) S tem sklepom se začne postopek prve tehnične posodobitve grafičnega prikaza namenske rabe prostora za celotno območje Občinskega prostorskega načrta  Mestne občine Novo mesto (Dolenjski Uradni list, št 24/22 -UPB1; v nadaljevanju: OPN MONM) po postopku in na način, ki ga določa Zakon o urejanju prostora (ZUreP-3) v drugem odstavku 141. člena in v 142. členu.

(2)   Identifikacijska številka TP OPN v zbirki prostorskih aktov je 4378

2. člen
(razlogi za priprave tehnične posodobitve)

S tehnično posodobitvijo občina zagotavlja ažurnost grafičnega prikaza namenske rabe prostora OPN MONM s katastrom nepremičnin.

3. člen
(vrsta postopka in območje urejanja)

(1) Tehnična posodobitev se izvede kot samostojni postopek tehnične posodobitve OPN MONM.

(2) Tehnična posodobitev se izvede za celotno območje OPN MONM.

4. člen
(potrjevanje)

(1) Tehnično posodobljen OPN MONM izdelata pooblaščeni prostorski načrtovalec in pooblaščeni inženir s področja geodezije, kot ju določajo predpisi, ki urejajo arhitekturno in inženirsko dejavnost.

(2) Tehnični posodobitvi se priloži izjava prostorskega načrtovalca in pooblaščenega inženirja s področja geodezije, s katero potrjujeta, da so izpolnjene zahteve iz drugega odstavka 141. člena ZUreP-3.

5. člen
(vključevanje javnosti in sprejem)

(1) Občina z začetkom postopka priprave tehnične posodobitve seznani javnost z objavo tega sklepa na spletni strani občine.

(2) Občina pripravi osnutek TP OPN in ga pošlje na ministrstvo za naravne vire in prostor (MNVP) v tehnični  pregled. MNVP pregleda tehnično ustreznost gradiva osnutka TP OPN in če je le to tehnično ustrezno MNVP o tem obvesti občino ter gradivo osnutka objavi na spletnih straneh ministrstva.

(3) Občina vključi javnost v pripravo tehnične posodobitve z objavo osnutka na spletni strani občine in v prostorskem informacijskem sistemu za najmanj 15 dni ter javnost pozove, da poda predloge in pripombe, ki jih občina preuči.

(4) Občina na podlagi pripomb javnosti in skladno s stališči do pripomb pripravi predlog tehnično posodobljenega OPN MONM ter ga predloži v obravnavo in sprejem občinskemu svetu.

(5) Občinski svet sprejme predlog tehnično posodobljenega OPN MONM s sklepom. TP OPN se objavi v prostorsko informacijskem sistemu občine ter posreduje v objavo v prostorski informacijski sistem Ministrstva za naravne vire in prostor Republike Slovenije.

6. člen
(objava sklepa)

(1)Ta sklep se objavi v Dolenjskem uradnem listu, prostorskem informacijskem sistemu in na spletni strani Mestne občine Novo mesto.

(2) Sklep začne  veljati naslednji dan po objavi v Dolenjskem uradnem listu.

 

Številka zadeve: 350-0007/2024-12

Novo mesto, dne 10. 7. 2024

 

Župan

Mestne občine Novo mesto

mag. Gregor Macedoni

nazaj