Odprtje_ceste_na_Dol__u.jpg

Šolska cesta na Dolžu z novim pločnikom in javno razsvetljavo

datum: 26. 06. 2024

Podžupan Urban Kramar in predsednik Sveta Krajevne skupnosti Dolž Martin Kobe sta s prerezom traku namenu predala prenovljeni 250-metrski cestni odsek Šolske ceste na Dolžu. Za rekonstruirano cestišče s pločnikom in javno razsvetljavo, ki so ga uredili v dveh fazah, smo v sodelovanju s krajevno skupnostjo namenili dobrih 205 tisoč evrov.

Poleg ureditve ceste, izgradnje manjkajočega pločnika in javne razsvetljave so bili v sklopu projekta zgrajeni še podporni zidovi in urejeno odvodnjavanje meteornih voda, na Mestni občini Novo mesto pa smo s prenovo dosegli tudi večjo varnost za ranljive udeležence v prometu in urejeno varno šolsko pot za šolarje podružnične šole.

Krajani Krajevni skupnosti Dolž so letos poleg prenovljene Šolske ceste začeli tudi z uporabo prenovljene prometnice, ki pod Gorjanci povezuje krajevne skupnosti Gabrje, Stopiče in Dolž, s projektiranjem prenove cestišča med Dolžem in Zajčjim Vrhom, kjer bo 600-metrski odsek prav tako obnovljen, dograjena bosta še pločnik in javna razsvetljava, pa načrtujemo tudi bodoče urejanje cestne infrastrukture

nazaj