300_foto-asja-5ke.jpg

Županov sprejem najboljših šolarjev v znanju in športu

datum: 19. 06. 2024

Podžupan Urban Kramar je 18. junija 2024 sprejel najboljše učenke in učence ter športnice in športnike osnovnih šol v Mestni občini Novo mesto v šolskem letu 2023/24. Sprejem je potekal v Kozinovi dvorani Glasbene šole Marjana Kozine.

Letos so najboljše rezultate dosegli naslednji učenke in učenci (našteti so po vrstnem redu osnovnih šol):

 

OŠ Bršljin: Lisa Kralj, najboljša športnica, Anže Luzar, najboljši športnik in Tian Recelj, najboljši učenec;

OŠ Brusnice: Emma Gazvoda Deželan, najboljša športnica, David Janc, najboljši športnik in Lana Hribar, najboljša učenka;

OŠ Center: Ema Tomažič, najboljša športnica, Aljaž Avsec, najboljši športnik in Filip Judež, najboljši učenec;

OŠ Dragotina Ketteja: Lana Jaklič, najboljša učenka in Tijan Povše, najboljši učenec;

OŠ Drska: Iza Koprivnik, najboljša športnica, Nejc Meglič, najboljši športnik in Kristina Tratnik, najboljša učenka;

OŠ Grm: Alja Pajk, najboljša športnica, David Kleindienst, najboljši športnik in Manca Špiler, najboljša učenka;

OŠ Otočec: Tia Ana Halužan, najboljša športnica, Bor Ogorevc, najboljši športnik in Alja Kirn, najboljša učenka;

OŠ Stopiče: Neja Cigale, najboljša športnica, Ilhan Suljanović, najboljši športnik in Julija Lakić, najboljša učenka;

OŠ Šmihel: Neja Gazvoda, najboljša športnica, Lovro Selan, najboljši športnik in Matej Gorenc, najboljši učenec;

Glasbena šola Marjana Kozine: Sofija Schuster in Zala Kovaljev, najboljši učenki in Matija Forjan, najboljši učenec.

 

V šolskem letu 2023/24 je najuspešnejša šola na področjih športnih tekmovanj in znanja Osnovna šola Center, ki je že tretje leto zapored je prejemnica obeh priznanj.

V glasbenem delu programa so nastopile učenke in učenci Glasbene šole Marjana Kozine, letošnji prejemniki naziva naj učenec v Mestni občini Novo mesto v šolskem letu 2023/24. Z nastopom so navdušili Zala Kovaljev (flavta, 7. razred) ob spremljavi Dominika Jakšiča (klavir) in pod mentorstvom prof. Vesne Belić, Matija Forjan (klavir, 8. razred) pod mentorstvom prof. Damjana Brcarja, Sofija Schuster (violina, 5. razred) in Maks Cetina (harmonika, 8. razred) v spremstvu prof. Damjana Brcarja na klavirju in pod mentorstvom Petre Božič in Katarine Štefanič Rožanec.

Podžupan Urban Kramar je najboljšim učenkam in učencem podelil Županove petice. V svojem  nagovoru jih je pohvalil za izjemne rezultate, ki so jih dosegli v tem šolskem letu z odrekanjem, trdim delom,  disciplino, vztrajnostjo, dobro motiviranostjo in ljubeznijo do športa in znanja. Zasluge za odlične rezultate gredo ravnateljicam in ravnateljem šol, njihovim pedagoškim delavcem in mentorjem, kot tudi staršem, ki svoje otroke spodbujajo in podpirajo na njihovih poteh. Povedal je, da »naša občina želi tudi v prihodnje poudarjati, kako pomembno je znanje v življenju posameznika in skupnosti; kako pomembno je razvijati talente in jih tudi uresničiti; kako pomemben je športni duh in disciplina, trdo delo in treningi, ki terjajo veliko odrekanja in truda, da bi bili uspešni in dosegali odlične rezultate. Vse to je naložba v vaše življenje. Vaši uspehi so tudi uspehi naše skupnosti, saj vplivajo na kakovost življenja vseh nas, zato se bomo v Novem mestu še naprej trudili prepoznati presežke izjemnih posameznikih.« Program je povezovala Klavdija Kotar.

Foto: Foto Asja – Robert Kokol

 

nazaj