PPPNM_OBJAVE-6.jpg

V pregledu 160 prejetih predlogov, o njih boste glasovali poleti

datum: 04. 06. 2024

S participativnim proračunom občanom omogočamo, da neposredno predlagajo in glasujejo za izvedbo novih projektov v občini, trenutno pa zaključujemo s fazo pregledovanja predlogov. Med 21. marcem in 23. aprilom 2024 smo prejeli kar 160 predlogov za nove projekte, občani pa boste lahko po pregledu predlogov s strani strokovne komisije, ki bo ocenila njihovo izvedljivost, glasovali predvidoma v poletnih mesecih.

O projektih boste lahko glasovali na idejezanovomesto.si/, o podrobnejši časovnici glasovanja pa bomo obveščali na naši spletni strani in družbenih omrežjih.

Občani ste lahko sicer predlagali infrastrukturne projekte (ureditev poti, nova igrala, zasaditev dreves ipd.) in vsebinske projekte (izobraževalne delavnice, plakatne akcije, festival ipd.), njihova ocenjena vrednost pa ni smela biti nižja od 3 tisoč evrov in višja od 15 tisoč evrov. Skupno bomo za projekte na Mestni občini Novo mesto namenili 100 tisoč evrov in jih enakovredno razdelili med območji mestnih in primestnih krajevnih skupnosti.

nazaj