Srecanje_zupani_pri_predsednici_dr__ave_Nata__i_Pirc_Musar.jpg

S predsednico republike o socialni problematiki

datum: 13. 03. 2024

Župani občin Novo mesto, Ribnica in Črnomelj so se 11. marca sestali s predsednico republike Natašo Pirc Musar. Govorili so o socialni problematiki, s katero se srečujejo v svojih občinah ter širši regiji.

Predvsem so izpostavili nezmožnost državne ravni, da pristopi k sistemskim rešitvam po zavrnitvi predloga sprememb štirih zakonov v Državnem zboru oktobra lani. Kljub nalogi, da Vlada pripravi do konca leta 2023 svoj predlog zakonodajnih sprememb, se to ni zgodilo. Predsednica se je strinjala, da je treba nekatera najbolj pereča vprašanja odločno in učinkovito nasloviti. Zato bodo v uradu predsednice najkasneje do konca letošnjega junija na to temo pripravili sestanek, na katerega bodo poleg županov izpostavljenih območij povabljeni še predstavnike ključnih državnih ustanov, ki jih predstavljena problematika zadeva.

Kot je izpostavil župan Gregor Macedoni, želijo s tem po oktobrski zavrnitvi zakonodajnega paketa nadaljevati prizadevanja za reševanje problematike otrok iz težavnih socialnih okolij.

Foto: Nejc Šporin / UPRS

 

nazaj