F2_011.jpg

Objavljen javni razpis za občinska priznanja in nagrade za leto 2023

datum: 07. 12. 2023

Objavili smo javni razpis za podelitev priznanj in nagrad Mestne občine Novo mesto za leto 2023. Svoje predloge za prejem naziva častnega občana Mestne občine Novo mesto, za nagrado Mestne občine Novo mesto, Trdinovo nagrado in grb Mestne občine Novo mesto nam lahko posredujete po navadni pošti do vključno 10. januarja 2024.

Naziv častnega občana Mestne občine Novo mesto se podeljuje posameznikom, ki dosežejo pomembnejše trajne uspehe na gospodarskem, znanstvenem, umetniškem, kulturnem, športnem, vzgojno-izobraževalnem ali humanitarnem področju ter s tem predstavljajo občino doma in v svetu. Naziv častnega občana se lahko podeli tudi tujcu.

Nagrado Mestne občine Novo mesto se podeljuje občankam in občanom Mestne občine Novo mesto, ki dosežejo pomembnejše trajne uspehe na gospodarskem, znanstvenoraziskovalnem, športnem, vzgojno-izobraževalnem in humanitarnem področju. Izjemoma se lahko na utemeljen predlog nagrada podeli tudi posamezniku z območja drugih občin, če so njegovi uspehi pri delu oziroma dejanja pomembna za območje Mestne občine Novo mesto.

Trdinovo nagrado se podeljuje občankam in občanom Mestne občine Novo mesto, ki dosežejo pomembnejše trajne uspehe na kulturnem področju. Izjemoma se lahko na utemeljen predlog nagrada podeli tudi posamezniku z območja drugih občin, če so njegovi uspehi pri delu oziroma dejanja pomembna za območje Mestne občine Novo mesto.

Grb Mestne občine Novo mesto se podeljuje zaslužnim posameznikom, podjetjem, zavodom ter organizacijam in društvom za dolgoletne uspehe na področjih, na katerih delujejo in s tem bistveno pripomorejo k ugledu občine. Grb Mestne občine Novo mesto se lahko dodeli tudi tujemu državljanu.

 

Več informacij je na voljo v razpisni dokumentaciji med uradnimi objavami.

nazaj