spletni_miklav__ev_koncert.png

Otroci OŠ Dragotina Ketteja ustvarili nepozaben spletni Miklavžev koncert

datum: 06. 12. 2023

Nadarjeni otroci in mladostniki s posebnimi potrebami iz desetih zavodov in osnovnih šol s prilagojenim programom ter varstveno delovnih centrov z različnih koncev Slovenije so združili moči ter ustvarili izjemno doživet spletni Miklavžev koncert. Posebno vlogo pri organizaciji koncerta je imela OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto, kjer se je tudi rodila zamisel za izvedbo spletnega dogodka. Celoten koncert, ki traja dobro uro, je zasnovan tako, da so posamezne točke povezane v enoten glasbeni spektakel.

Hkrati je Akademija za glasbo v Ljubljani v preteklem tednu v okviru mednarodnega znanstvenega simpozija "Umetnost vključevanja in združevanja skozi glasbo" predstavila GLASBENI OCEAN – inkluzivni koncert. Ta izjemni dogodek so oblikovali glasbeniki, profesorji ter mentorji iz prestižne Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, Glasbenega centra Edgar Willems v Ljubljani, Waldorfske glasbene šole v Ljubljani, glasbenih šol Slovenske Konjice, Logatec in Koper, Glasbenega centra DO RE MI Bled, VDC Ajdovščina – Vipava ter OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto.Posebno omembo si zasluži učenec David iz OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto, ki je s svojo mentorico Darinko Pirc ter izjemnim glasbenikom Markom Fegušem navdušil občinstvo s svojo izvedbo skladbe "Stranger on the Shore". David, ki je briljiral na marimbi, je tudi spremljal flavtistko Emo iz VDC Ajdovščina – Vipava. Njegovo sodelovanje v koncertnem dodatku, kjer se je pridružil učencema iz glasbenega centra DO RE MI, je bilo izjemno.

Ponosni smo na izvrstne glasbenike, ki so s svojo predanostjo in talentom obogatili kulturno dogajanje ter prispevali k povezanosti skozi glasbo.

Utrinek s koncerta si lahko ogledate na https://video.arnes.si/watch/y0vgw52kl8r5

 

 

nazaj