Kriminalni_zaklju__ek_Poletnih_mesecev.jpg

Kriminalni zaključek Poletnih pustolovcev v Knjižnici Mirana jarca

datum: 15. 09. 2023

Letos je v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto v počitniških mesecih potekala že deveta bralna poletna pustolovščina, ki se ji je pridružilo 106 mladih pustolovcev, ki so uspešno opravili poletno bralno značko. Prejeli so kar 424 misli, vtisov in ilustracij o prebranih knjigah, ki so osnovnošolcem krajšale počitniške dni.

Letošnji Poletni pustolovci so bili »KRIMI« obarvani, zato je bil gost zaključne prireditve v Parku Rastoče knjige ob novomeški knjižnici čisto pravi kriminalist Andrej Lisec, zaposlen na Policijski upravi Novo mesto, ki je predstavil svoj poklic in odgovoril na številna vprašanja vedoželjnih otrok. Skupaj so razvozlali tudi »KRIMI« primer, ki se je zgodil v parku. Da je bilo druženje še bolj prijetno, je poskrbela kavarna in slaščičarna Pralina, ki je obiskovalce tudi tokrat razveselila z odličnim sladoledom.

Vsi pustolovci so za opravljeno bralno značko prejeli priznanje, na koncu prireditve pa je kriminalist Andrej Lisec opravil še težko pričakovani nagradni žreb. Podelili so dvajset knjižnih nagrad in tablični računalnik, donacijo SKB Leasinga, s katero so srečnemu pustolovcu omogočili še virtualno prebiranje knjig.

nazaj