DSC_5481.jpg

Prvo srečanje organizacij v Novem mestu

datum: 14. 06. 2023

Včeraj je v okviru novo vzpostavljenega Sistema lokalne blaginje potekalo 1. srečanje nevladnih organizacij, društev ter javnih in zasebnih zavodov v Mestni občini Novo mesto. Dogodek je bil organiziran z namenom povezovanja, izmenjave informacij in opolnomočenja občanov za iskanje rešitev svojih življenjskih izzivov.

 

Na dogodku so se zbrali predstavniki 40 različnih organizacij, zavodov in društev, ki so si bili enotni, da so tovrstni dogodki pomembni za delo vsakega posameznika in za širšo skupnost. S sodelovanjem, poznavanjem dela različnih deležnikov in zbiranjem informacij, lahko vsi skupaj dvignemo blaginjo v naši lokalni skupnosti in kakovost življenja vsakega občana. 

srečanje organizacij v Novem mestu

Zbrane je pozdravila podžupanja Sara Tomšič, ki se je naprej zahvalila vsem udeležencem za njihov vsakodnevni trud in dobro voljo, ki ju vlagajo pri svojem delu na najrazličnejših področjih družbenega življenja. Predstavila je Sistem lokalne blaginje, katerega glavni namen je vzpostaviti procese koordinacije vseh obstoječih storitev na našem območju na enem mestu s ciljem pomagati našim občankam in občanom pri različnih življenjskih izzivih iz socialnega ter zdravstveno-varstvenega področja in širšega družbenega življenja. Z našim povezovanjem, izmenjavanjem informacij in dobrih praks bomo tako lahko dosegli zastavljen cilj – opolnomočiti čim večje število občanov za iskanje rešitev, dvigniti stopnjo njihove informiranosti in s tem tudi kakovost življenja. 

Podžupanja Sara Tomšič

V okviru srečanja, ki je potekalo v Kulturnem centru Janeza Trdine, se je kot prvi širšemu občinstvu predstavil Zavod Novo mesto. Direktor Aleš Makovac je ob tej priložnosti izpostavil delo, cilj in namen Zavoda, ter velik pomen, ki ga različne vsebine doprinašajo v vsak dan naših občanov in občank (kulturne, športne, turistične in mladinske dejavnosti). 

srečanje organizacij v Novem mestu

Vsako leto bosta potekala vsaj dva tovrstna srečanja organizacij, ki delujejo v Novem mestu. Naslednje srečanje, na katerem se bo med drugim imela priložnost predstaviti druga organizacija, je predvideno v decembru 2023. 

 

 

Povezane novice

01. junij
Pisarna lokalna blaginja - rezanje traku

Vrata odprla Pisarna lokalne blaginje

Župan Gregor Macedoni in podžupanja Sara Tomšič sta včeraj na Gubčevi ulici 15 v Novem mestu slavnostno odprla Pisarno lokalne blaginje, ki bo občankam in občanom na voljo za pomoč in svetovanje...

več >

nazaj