Na_kolo_pa_gasa_-_logotip.png

Pridružite se kampanji “Na kolo pa gasa”

datum: 17. 05. 2023

“Na kolo pa gasa” je skupek aktivnosti, organiziranih v sklopu zaključka dirke Po Sloveniji. Ena izmed njih je tudi ustvariti navijaški duh, ki bo zajel širšo lokalno skupnost. Poziv nagovarja vse posameznike in organizacije, ki delujejo na območju Novega mesta z okolico, da se s svojimi aktivnostmi, hobiji ali zgolj idejami predstavijo na zaključku dirke Po Sloveniji, 18. junija, in nam pomagajo doseči največji navijaški val v zgodovini dirke.

Kolesarska dirka Po Sloveniji, organizirana s strani novomeškega Kolesarskega kluba Adria Mobil, že vrsto let predstavlja največji in najodmevnejši kolesarski dogodek v Sloveniji, ki jo je v zadnjih letih spremljalo preko 35 milijonov TV gledalcev. Dejavnost organizatorjev dirke je vsakoletno tudi ocenjevanje destinacij, ki pri promociji dirke s svojimi aktivnostmi najbolj izstopajo. Da bi Novo mesto upravičilo svoj naziv slovenske kolesarske prestolnice, se je Mladinski svet Novo mesto ob podpori Mestne občine Novo mesto odločili vse aktivnosti združiti pod skupnega imenovalca, kampanjo “Na kolo pa gasa”.

Eden temeljnih ciljev kampanje je poskrbeti za vključenost lokalne skupnosti pred in med samo dirko. Na zaključni dan dirke, 18. junija, želimo dati priložnost čim več akterjem, da se predstavijo s svojimi aktivnostmi, hobiji ali idejami na poljubnih področjih, da pokažemo, kako bogato in raznoliko je naše Novo mesto. Prijavljeni bodo na ta način deležni tudi dodatne promocije s strani uradnih kanalov kampanje. Vse morebitne interesente nagovarjamo k predstavitvi preko obrazca na linku.

Mladinski svet Novo mesto  pa v sodelovanju z ostalimi organizacijami v kolesarsko začinjenem maju in juniju že izvaja mnogotere aktivnosti. Kmalu boste lahko spoznali naše kolesarske ambasadorje, ki bodo poskrbeli, da dober glas seže v vsako dolenjsko vas, prisluhnili novinarski konferenci v sodelovanju z Zavodom Novo mesto in se udeležili Študentske bičiklete ob pomoči Društva novomeških študentov ali spomladanskega MTB Traila po Dolenjski, organiziranega s Kolesarskim društvom Zverinice.

Vabljeni, da naše aktivnosti spremljate na Instagram profilu Na kolo pa gasa (@na_kolo_pa_gasa)  in Facebook dogodku Zaključek dirke Po Sloveniji v Novem mestu.

nazaj