aged-g911fb42f5_1920.jpg

Postani prostovoljec telefona za klice oseb v duševni stiski

datum: 18. 01. 2023

Društvo Zaupni telefon Samarijan februarja 2023 v Ljubljani organizira usposabljanje za nove prostovoljce, ki bodo na voljo za telefonski pogovor s posamezniki, ki se znajdejo v duševni stiski. Usposabljanje je namenjeno predvsem prostovoljcem, ki bodo lahko delo opravljali v Novem mestu, Ljubljani in Kranju, prijave nanj pa sprejemajo do 6. februarja.

Društvo Zaupni telefon Samarijan je nevladna, neprofitna, humanitarna in prostovoljska organizacija s statusom delovanja v javnem interesu na področju socialnega varstva. Osnovno poslanstvo društva je izvajanje programa »zaupni telefon za klic v duševni stiski«, ki ga je izvajajo usposobljeni prostovoljci. V ta namen društvo organizira uvodno usposabljanje novih prostovoljcev, ki po uspešnem zaključku izobraževanja postanejo del ekipe za sprejemanje klicev.

V kolikor v sebi gojite občutek za pomoč sočloveku, empatijo in pripravljenost za prostovoljsko delo, se lahko na usposabljanje prijavite do 6. februarja 2023 prek telefona 01 23 91 673 ali na e-naslov samarijan@gmail.com. Več informacij najdete na spletni strani Društva Zaupni telefon Samarijan.

 

Samarija

 

nazaj