DSC_1308.jpg

Odprtje novega dnevnega centra za starejše

datum: 10. 01. 2023

Ob 43-letnici delovanja zavoda so v Domu starejših občanov Novo mesto danes v novem prizidku Ajda odprli prostore dnevnega centra in začasnih namestitev.

DSC_1322

Dnevni center je prostor, namenjen prebivanju starejših oseb med 7. in 16. uro, ko bodo imeli varovanci zagotovljene oziroma na voljo iste dejavnosti kot drugi oskrbovanci doma, ki so tu stalno nastanjeni. Če bo potrebno, jim bo na voljo tudi zdravstvena oskrba. V dnevnem centru sta dve jedilnici oziroma kuhinji z dnevnim prostorom, tako da lahko hkrati delujeta dve skupini oziroma skupno trideset oskrbovancev, poleg tega pa sta oskrbovancem na voljo tudi dve večji sobi z ležišči, namenjeni počitku. Celotna vrednost investicije je 4,1 milijona evrov, 1,4 milijona evrov pa je sofinancerskih sredstev iz  Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Zbrane je na odprtju nagovoril tudi župan Gregor Macedoni, ki je izpostavil, da živimo v družbi, v kateri bo vse več starejših, zato je pomembno, da se vsakega posameznika vključi na primeren, empatičen in sodelovalen način. Kot je dodal, Novo mesto na področju institucionalnega varstva z dnevnim centrom pridobiva prepotrebne nove prostore, ki omogočajo kvalitetnejši pristop k dolgotrajni oskrbi za starejše, z namenom, da starostniki čim dlje ostanejo doma oziroma v krogu svojih družin. Vsem uporabnikom dnevnega centra je zaželel dobro počutje v novih prostorih in veliko medgeneracijskega sožitja.

DSC_1379

 

 

DSC_1356

nazaj