50let_KKAdriaMobil_0734_221125_VID.jpg

50. jubilej novomeškega kolesarskega kluba

datum: 28. 11. 2022

V petek, 25. novembra 2022, je v Kulturnem centru Janeza Trdine ob častitljivem klubskem jubileju potekala prireditev, na kateri so se sprehodili po ključnih dogodkih v zgodovini kluba in osvetlili nekatere ključne posameznike, ki so se zapisali v klubsko zgodovino in srca Dolenjcev.

Zgodba novomeškega kolesarskega kluba Adria Mobil je pestra in navdihujoča. V  v svoji bogati 50-letni zgodovini je doživljal vzpone in padce, zmage in poraze. Zaradi stalne želje po napredku, razvoju in učenju je klub skozi vsa desetletja zmogel in znal obstati ter s kakovostnim delom na vseh področjih delovanja pustil močan pečat tako na lokalnem kot na nacionalnem nivoju. Vztrajnost, pogum, tekmovalnost, ambicioznost in športni duh so zaznamovali klubsko pot, tako kot so jo zaznamovali mnogi posamezniki, tekmovalci in športni delavci s svojim predanim in trdim delom.

Predsednica kluba  Mojca Novak in direktor kluba Bogdan Fink sta podelila priznanja vsem, ki so pomembno prispevali k razvoju kluba, tekmovalcem kluba za vrhunske športne rezultate in sponzorjem ter partnerjem kluba, ki so s svojim družbeno odgovornim delovanjem omogočili razvoj kluba in kolesarstva, ki je danes eden najbolj priljubljenih športov.

Župan Mestne občine Gregor Macedoni je klubu podelil posebno priznanje Mestne občine Novo mesto in izpostavil: "Legendarni Sandijev balkanski krog je letos na dirki Po Sloveniji dobil močno konkurenco s spektakularnim vzponom na Trško goro in ciljnim šprintom Pogačarja in Mohoriča na Glavnem trgu. Zakaj se ne bi ob kakšni izmed naslednjih okroglih obletnic spominjali novomeške olimpijske medalje v kolesarstvu? Čestitke in vse dobro tudi naprej!"

 

 

nazaj