woman-holding-green-plant-planet-earth-environment-protection-concept.jpg

Novo mesto načrtuje prvi center za krožno javno naročanje v Sloveniji

datum: 23. 09. 2022

Predstavniki partnerjev projekta NovIKroG bodo v torek, 27. septembra, ob 11. uri na Komunali Novo mesto predstavili načrte za vzpostavitev prvega centra za krožno javno naročanje v Sloveniji, ki bo deloval v okviru Razvojnega centra Novo mesto.

Na novinarski konferenci bodo sodelovali:

  • Peter Geršič, Mestna občina Novo mesto, vodja projekta NovIKroG,
  • Dolores Modic, Univerza Nord,
  • Mojca Žganec Metelko, Zavod Knof,
  • Vesna Maksimovič, Razvojni center Novo mesto.

 

Projekt NovIKroG naslavlja vprašanje zapiranja snovnih lokalnih zank in išče priložnosti ponovne uporabe ali reciklaže materialov, izdelkov in storitev, ki imajo svoj izvor v lokalnem okolju in jih lahko v lokalnem okolju ponovno uporabimo. V okviru projekta analiziramo snovne tokove v novomeški in sosednjih občinah ter primernost posameznih področij javnega naročanja za krožna javna naročila. Naš cilj je, da kot promotor krožnega gospodarstva pripeljemo krožno gospodarstvo od teorije k praksi – v konkretna krožna oziroma zelena javna naročila. Ob tem bo v okviru Razvojnega centra Novo mesto vzpostavljen krožni inovativni center, ki bo povezoval deležnike s področja lokalne samouprave, raziskav, gospodarstva, pri čemer je posebna pozornost usmerjena v hitra inovativna podjetja, ki na tem področju vidijo nove priložnosti.

 

V projektu NovIKroG, ki ga s sredstvi v višini 799.980 evrov sofinancira Norveški finančni mehanizem, sodeluje šest partnerjev: Komunala Novo mesto, Razvojni center Novo mesto, Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto, Zavod Knof, Univerza Nord iz Norveške ter kot vodilni partner Mestna občina Novo mesto. Trajanje projekta znaša 24 mesecev, začel pa se je maja 2022.

 

novikrog_cover_PAGE

nazaj