image1.jpg

Župan Gregor Macedoni si je na Cikavi ogledal gradbišče in podjetji

datum: 07. 09. 2022

Na povabilo direktorjev Roberta Medleta iz Roletarstva Medle in Jožeta Bobiča iz Bobič Yacht Interior je župan Gregor Macedoni s sodelavci prejšnji teden obiskali gospodarsko cono Cikava. Obisk se je začel na gradbišču poslovne gospodarske cone, kjer se to jesen zaključuje temeljita prenova. Ob razumevanju podjetij in prilagoditvah izvajalcev smo našli rešitve za čim hitrejše nadaljevanje in zaključek del. Po zaključku ogleda terena je sledil ogled obeh podjetij.

3

V sklopu del se je na Cikavi že zaključilo komunalno opremljanje ob Šentjernejski cesti, kjer je potekala izgradnja nove meteorne kanalizacije, odprtega kanala ter ostale podzemne infrastrukture, investicija v skupni vrednosti 3,2 milijona evrov pa se do jeseni nadaljuje na Podbevškovi ulici. S prenovo pripravljamo cono na širitev in na vezavo na 3. razvojno os, predvsem pa celovito urejamo dolgoletne težave z meteornimi vodami na tem območju.

2

Prenova poslovno gospodarske cone na Cikavi je že tretja zapovrstjo, saj so bile v minulih letih ureditve deležne tudi gospodarska cona na Livadi in na Brezovici. S tem želimo zagotoviti ustrezno podporo gospodarskim investicijam, ki prinašajo nova delovna mesta, omogočiti ugodne pogoje za rast in razvoj domačih podjetij, predvsem pa ta območja opremiti z ustrezno komunalno infrastrukturo.

Povezane novice

06. september

Popolne zapore na Podbevškovi ulici - Cikava

Dela v sklopu komunalnega urejanja poslovno gospodarske cone Cikava spremljata dve popolni zapori na Podbevškovi ulici.

več >

nazaj