DSC_6912.jpg

Župan ob prvem šolskem dnevu šolarjem želi veliko radovednosti

datum: 01. 09. 2022

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je že tradicionalno vse novomeške osnovnošolce nagovoril s poslanico, otroke pa je osebno pozdravil tudi na Osnovni šoli Drska in jim zaželel uspešen začetek šolskega leta. Prijetno in iskrivo leto naj bo še posebej naklonjeno 423 prvošolcem, je izpostavil župan Gregor Macedoni, dobro voljo pa zaželel vsem 3946 osnovnošolcem.

Dragi šolarke in šolarji,

začenja se novo šolsko leto, s tem pa se zaključujejo brezskrbni počitniški dnevi. Kljub temu verjamem, da bodo iskrivo veselje ob srečanju s sošolci in pričakovanja novih skupnih dogodivščin na letošnji poti znanja tisti, ki bodo pripomogli k prijetnejšemu in uspešnemu začetku v šolskih klopeh.

Želim vam veliko radovednosti, želje po znanju, dobre volje in pravih prijateljev, ki vas bodo, če bo to potrebno, srčno opogumljali. Verjamem, da je v vsakem izmed vas talent, ki ga boste prepoznali in tudi negovali. Osnovne šole v naši občini vam omogočajo dobre pogoje za osvajanje znanja, predvsem pa gradijo odlične zgodbe požrtvovalni učitelji in ostali sodelavci šolskih kolektivov. To vsako leto dokazujejo tako tekmovanja v znanju kot športna tekmovanja, ko dosegate nadpovprečne rezultate glede na druga okolja.

Še posebno smo danes z mislimi s 423 prvošolci, ki letos prvič prestopate prag osnovnih šol. Želim vam pogumne in neustrašne korake!

Srečno!

nazaj