Knji__ni__na_pla__a1.jpg

V knjižnico na plažo in v igralnico

datum: 01. 08. 2022

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto predstavlja novosti, ki so ju uvedli v vročih poletnih dneh. Vabijo vas, da najdete svoj kotiček na knjižnični plaži ali se s svojimi malčki poigrate v igralnici.

Na terasi knjižnice so uredili čisto pravo kamnito plažo z ležalniki, senčniki ter mizicami in stoli, ne manjka pa niti bazenček, kjer se lahko ohladijo in zabavajo najmlajši obiskovalci. Za prijetnejše počutje so zasaditvi dreves in grmičevja na terasi dodali visoko gredo, od koder se širijo arome zdravilnih zelišč in dišavnic. Tu se lahko ob prebiranju časopisov, revij ali knjig odpočijete in si zbistrite misli. Če vam ni do branja, lahko le počivate in uživate ali pa poklepetate v dobri družbi. Na plaži najdete tudi Igrobežnico, namenjeno izmenjavi rabljenih iger in igrač po sistemu »prinesi, česar ne potrebuješ in vzemi, kar ti je všeč«.

Starše in otroke pa vabijo, da skupaj preživijo proste in sproščene poletne urice v igralnici, ki so jo uredili v knjižnični Pravljični sobi. Lahko se igrate družabne igre, berete knjige, se igrate z igračami, izdelate kaj lepega ali si izmenjate izkušnje z drugimi starši. Igralnica je odprta v juliju in avgustu vsak delovnik med 8. in 12. uro, vsak dan ob 9. uri pa v njej poteka vodena otroška ustvarjalna delavnica.

Knjižnična plaža 3

Igralnica 3

nazaj