Fotka_mad__ari.jpg

Novo mesto gosti mednarodno mladinsko izmenjavo s Finci

datum: 29. 07. 2022

Mladinski center Oton skupaj s finskim mladinskim centrom Piispala v začetku avgusta v Novem mestu organizira izmenjavo z naslovom »Zdrav duh v zdravem telesu« (ang. Healthy body, Healthy mind). Izmenjava, na kateri se bo ob spremstvu mladinskih vodij en teden družilo 10 mladih iz finske in 10 mladih iz Novega mesta, je namenjena mladim med 13. in 17. letom. Iskali in našli bodo povezave med zdravim telesom, zdravo hrano, zdravim umom, vse to skozi zabavo in različne aktivnosti.

Namen izmenjave v sklopu programa Erasmus+MvA je, da mladi spoznajo različne načine gibanja in najdejo tudi sebi primernega, s katerim bodo poskrbeli za dobrobit lastnega telesa in duha. Tekom tedna se bodo poleg športnih aktivnosti izvajale tudi delavnice s pomočjo katerih bodo mladi spoznali tudi svoje emocionalni svet in lastno doživljanje sveta.

Jutra bodo na izmenjavi namenjena mehkemu prebujanju, del dneva bodo preživeli ob igranju golfa, na plezanju, veslanju, jogi, v pustolovskem parku, spoznavali dihalne vaje in ostale aktivnosti v Novem mestu, v popoldanskem času pa se bodo posevetili oblikovanju in organizaciji dogodka, ki bo namenjen splošni javnosti ter bo izveden zadnji dan izmenjave.

 

nazaj