SGWR-novomesto-50.jpg

Pridružujemo se navijaški evforiji ob Dirki po Franciji

datum: 13. 07. 2022

Virtualni navijaški val, ki ga ob Dirki po Franciji z nagradno igro Cycling fans of Slovenia ustvarja Slovenska turistična organizacija, je dosegel tudi Novo mesto. Kot slovenska kolesarska prestolnica se pridružujemo navijaški vročici in v sodelovanju z največjim kolesarskim navijačem, Novomeščanom Jožetom Ravbarjem, pripravljamo enkratno dolenjsko kolesarsko doživetje. Vodeno kolesarsko turo, ki bo v nedeljo, 17. julija 2022, udeležence brezplačno popeljala tudi po odseku trase Dirke po Sloveniji in mimo novomeških turističnih znamenitosti, bo v času Dirke po Franciji obogatil še dopolnilen kolesarsko-turistični program.

Brezplačna kolesarska tura, ki jo bo vodil izkušeni kolesarski vodnik in lastnik novomeškega kolesarskega hotela Jože Ravbar, bo prijavljenim udeležencem omogočila pogled na Novo mesto, Dolenjsko in največje turistične znamenitosti, kot jih lahko doživijo le kolesarji. Na štiriurno 40 kilometrsko pot s približno 500 metri vzpona se bodo udeleženci podali ob 9. uri, ustavili se bodo tudi na Otočcu, v Šmarjeti in v Klevevžu, cilj (in tudi start) pa bo v duhu Dirke po Sloveniji predstavljal Glavni trg. Pred zaključkom si bodo udeleženci kolesarskega izleta lahko brezplačno ogledali novo razgledno ploščad v zvoniku kapiteljske cerkve. Prijave na dogodek sprejemajo osebno na TIC Novo mesto in preko e-pošte na tic@novomesto.si do vključno sobote, 16. julija 2022, število mest je omejeno.

Udeležence vodene kolesarke ture čakajo tudi dodatne ugodnosti, za vse občane, ki se želijo pridružiti navijaškemu kolesarskemu vzdušju, pa so v času Dirke po Franciji po promocijski ceni za izposojo na voljo tudi e-gorska kolesa. Vse do 24. julija 2022 lahko tako doživite dan na e-kolesu za 10 evrov, ob prevzemu koles na TIC Novo mesto pa si lahko zagotovite tudi zemljevide s kolesarskimi potmi, obenem pa tudi vstopnico za razgledno ploščad kapiteljske cerkve.

SGWR-novomesto-06

 

Fotografije: Matevž Hribar

nazaj