bazar_po__tenjakov_FB_event.jpg

Stara šola Novo mesto praznuje prvo obletnico butika

datum: 07. 07. 2022

Stara šola Novo mesto ob praznovanju 1. obletnice obstoja v sodelovanju s trgovino brez embalaže Cekr v soboto, 9. julija 2022, med 9. in 13. uro pripravlja prav poseben pop-up dogodek - Bazar poštenjakov. Vabljeni na teraso pred trgovino Cekr na vogalu Sokolske ulice.

Kot so zapisali v Stari šoli Novo mesto, "Bazar poštenjakov ni za vsakogar. Tam se najdejo ozaveščeni posamezniki, ki pred vsakim nakupom razmislijo, od kje prihaja izdelek, kdo ga je naredil in kaj bodo z njim. So malo posebni, s karakterjem. Radi poklepetajo s popolnimi neznanci in jim ponudijo kakšen uporaben nasvet za bolj trajnosten način življenja. Zavedajo se, da je te izdelke nekdo naredil, pripravil, postavil. Zato za izdelke, ki jih želijo vzeti kot poštenjaki, prispevajo po svoji presoji v za to pripravljeno posodo. Tako namreč prispevajo ne le k zdravemu načinu življenja, temveč tudi k čistejšemu okolju in vključujoči družbi."

PRIDI > IZBERI > POKLEPETAJ > DONIRAJ > ODIDI Z NASMEHOM

V Stari šoli Novo mesto smo v 1 letu delovanja pred sežigom rešili najmanj 3530 kg oblačil, ki so jih prinesli naši zvesti donatorji. Kar 278 donatorjev je redno prinašalo oblačila. Z nakupom več kot 2390 kosov oblačil smo skupaj z našimi kupci prihranili 20.286,00kg CO2 in ustvarili 2 novi zeleni delovni mesti.

nazaj