DSC_5925.jpg

Mali Slatnik–Petelinjek: prenova ceste, večnamenska pot, avtobusno obračališče

datum: 06. 07. 2022

Župan Gregor Macedoni, vršilec dolžnosti direktorja Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI) Bojan Tičar in predsednik uprave podjetja CGP Edo Škufca so danes na rotovžu podpisali pogodbo za izgradnjo nove večnamenske poti za pešce in kolesarje ter prenovo kilometrskega odseka ceste med naseljema Mali Slatnik in Petelinjek, ki vključuje tudi izgradnjo avtobusnega postajališča z obračališčem pri podružnični Osnovni šoli Mali Slatnik. Dela v vrednosti nekaj več kot 2 milijona evrov, pri čemer bo DRSI prispevala 1,7 milijona, preostanek pa naša občina, bodo potekala predvidoma do konca tega leta.

Podpisniki pogodbe v družbi predsednika sveta KS Mali Slatnik

Na fotografiji: podpisniki pogodbe in predsednik Sveta KS Mali Slatnik.

Župan Gregor Macedoni je izpostavil pomembnost projekta z vidika prometne varnosti šolskih otrok, ki tako dobivajo varno avtobusno postajališče, hkrati pa občina nadaljuje z urejanjem pomembne prometne vpadnice iz smeri Šentjerneja. »Na celotni trasi v smeri Šentjerneja se že projektira celovita prenova odseka med Žabjo vasjo in Cikavo, na tej državni cesti načrtujemo tudi prenovo ceste skozi Petelinjek in odseka Cikava–Mali Slatnik,« je o nadaljnjih načrtih izboljšanja cestnih povezav še dodal župan.

DSC_6015

Kot je povedal vršilec dolžnosti direktorja DRSI Bojan Tičar, direkcija na območju naše občine letos načrtuje še za približno 4,5 milijona evrov naložb v cestno-prometno infrastrukturo, pri čemer bo velik poudarek na izboljšanju cestnih povezav ter varnosti pešcev in kolesarjev.

nazaj