Zaklju__ekletaNM2-86.jpg

Zaključek skavtskega leta novomeških skavtov

datum: 21. 06. 2022

V začetku junija, ko se dnevi daljšajo in je jutranje sonce že prijetno toplo, se novomeški skavti že tradicionalno poslavljajo pred poletjem na zaključku skavtskega leta. Letos z veseljem in ponosom malce drugače – novomeški skavti sm se namreč 30. maja 2022 tudi uradno razdelili na dve skupini oziroma na dva stega.

Steg Novo mesto 2 ali Trte tabule vrste so skavtsko leto zaključili v dveh dneh v Dolenji vasi pri Mirni peči, kjer jih je nevihta že prvi dan pošteno preizkusila. Po uspešno postavljenih šotorih, WC-ja in ognjišča so se zvečer pozabavali na zabavnem večeru in spekli hrenovke. Ker je bil naslednji dan povsem poleten in vroč, so se hladili z vodnimi igrami in povezovali z iskrenimi nasmehi. Isti dan pa so uspešno skavtsko leto zaključili tudi steg Novo mesto 1 ali Gorjanski medvedje. V mešanih skupinah so spoznavali skavtske starostne veje – najmlajše bobrovke in bobre (BB) s pantomimo, malce starejše volčiče in volkuljice (VV) preko igre banderlogi, preizkušali svoje ravnotežje na gurtnah, v čemer so najboljši izvidniki in vodnice (IV) ter se učili pravilnega zlaganja potrebščin v nahrbtnik, ki ga obvladajo najstarejši skavti popotniki in popotnice (PP).

Po rekreativnem dopoldnevu so se vsi novomeški skavti združili na zaključni sveti maši, na kateri so novi člani stega Novo mesto 1 dali obljubo in prejeli skavtsko rutko. Nestrpno pa že pričakujejo skupni poletni tabor, ki ga bodo letos novomeški skavti pomnili kot zgodovinskega. Poleg obeležitve 25-letnice stega Novo mesto 1 bodo praznovali tudi ustanovitev novega stega Novo mesto 2, kjer bodo vsi člani prejeli novo skavtsko rutko.

 

nazaj