Grafika.PNG

Vabilo na javno predstavitev pobude za pripravo DPN za nadgradnjo železniške proge na odseku Novo mesto - Ivančna Gorica

datum: 03. 06. 2022

Mestna občina Novo mesto v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor zainteresirano javnost vljudno vabi na javno predstavitev državnega prostorskega načrtovanja in pobude za pripravo državnega prostorskega načrta za nadgradnjo železniške proge št. 80 državna meja - Metlika - Ljubljana na odseku Novo mesto - Ivančna Gorica.

Javna predstavitev bo potekala v sredo, 8. junija 2022, ob 16. uri v sejni dvorani Mestne občine Novo mesto v Novem mestu, Glavni trg 7, rotovž.

Pripravljavec državnega prostorskega načrta, Ministrstvo za okolje in prostor, bo na dogodku predstavilo državno prostorsko načrtovanje in pobudo za dvotirno fazno nadgradnjo železniške proge št. 80 državna meja – Metlika – Ljubljana na odseku Novo mesto (Birčna vas)–Ivančna Gorica, in sicer od vključno železniške postaje Birčna vas pri Novem mestu do železniške postaje Ivančna Gorica.

Več informacij je o državnem prostorskem načrtovanju za nadgradnjo železniške proge na voljo v priloženem Povzetku za javnost.

 

nazaj