DSC_4422.jpg

Razstava zmagovalnih rešitev na arhitekturnih natečajih ZAPS

datum: 05. 05. 2022

Od petka, 6. maja, do 26. maja 2022 bo na Glavnem trgu v Novem mestu na ogled razstava Ko gradimo odlično, gradimo z javnim natečajem: razstava zmagovalnih rešitev na arhitekturnih natečajih ZAPS v letih 2009–2022, ki jo organizira Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS).

Otvoritev razstave bo potekala v sredo, 11. maja, ob 12. uri na Glavnem trgu. Razstavo bodo z nagovori otvorili generalni sekretar ZAPS Vlado Krajcar, arhitekt in avtor zmagovalne natečajne rešitve za prenovo Glavnega trga v Novem mestu Jurij Kobe in župan Gregor Macedoni. Otvoritev bo s pevskim nastopom popestril Otroški pevski zbor Osnovne šole Grm.

Razstava nudi pregled 92 zmagovalnih rešitev na javnih natečajih, organiziranih v Sloveniji od leta 2009 do danes. Številni projekti so bili v tem času že realizirani in so predstavljeni v svoji končni, izvedeni obliki. Razstava vsebuje tudi šest razstavnih natečajev v Novem mestu:

  • Most čez Krko

DSC_4437

  • Prenova odprtih javnih površin mestnega jedra Novega mesta

DSC_4434

  • Stanovanjsko poslovni objekt NT6 V Novem mestu

DSC_4439

  • Mestna večnamenska dvorana Portoval v Novem mestu

DSC_4431

  • Brv in kolesarska pot - Irča vas

DSC_4436

  • Bazenski kompleks v okviru športno rekreacijskega parka v Češči vasi

DSC_4440

 

Razstava se v Novo mesto seli iz Ljubljane, podrobnosti o razstavi in predstavljenih projektih pa so na voljo na spletni strani Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS).

Ob razstavi je izšel katalog razstave Kadar gradimo odlično, gradimo z arhitekturnim natečajem, ki prinaša pregled zmagovalnih natečajnih rešitev zadnjih 12 let ter prikaz analize statističnih podatkov o trajanju projektov, njihovih stroških, uspešnosti in tudi izkušnjah naročnikov z javnimi natečaji.

zaps Moni (4)

 

nazaj