OGLAS-ZA-FB-01b-obrezano-za-spletno-MK.jpg

V petek se Ta veseli dan kulture vrača v Novo mesto

datum: 01. 12. 2021

Ta veseli dan kulture vsako leto 3. decembra, na obletnico rojstva Franceta Prešerna, v Sloveniji prebudi kulturno dejavnost, na ta dan pa kulturne ustanove odprejo svoja vrata za brezplačne oglede kulturnih dogodkov, razstav in drugih umetniških vsebin. V Mestni občini Novo mesto bomo Ta veseli dan kulture praznovali skozi različne vsebine v organizaciji Knjižnice Mirana Jarca, Dolenjskega muzeja in Javnega sklada za kulturne dejavnosti Novo mesto.

V petek, 3. decembra 2021, bo od 9. ure dalje v Dolenjskem muzeju možen brezplačen ogled stalnih in začasnih razstav, v Knjižnici Mirana Jarca boste oproščeni zamudnine, če zamujate z vračilom knjig in boste tudi seznanjeni z možnostjo digitalne izposoje slovenskih filmov, kar je novost v slovenskem prostoru. Člani knjižnice lahko izbirajo med več kot 100 slovenskimi filmi, med njimi tudi filmskimi klasikami kot so Sreča na vrvici, To so gadi, Na svoji zemlji, Ne joči Peter in Cvetje v jeseni. Uporabniki storitve imajo poleg filmov prost dostop tudi do stalne zbirke brezplačnih avdiovizualnih del. Storitev lahko uporabljajo tako, da si na spletnem portalu Baze slovenskih filmov (bsf.si) ustvarijo brezplačen uporabniški račun in nanj povežejo svojo knjižnico, za kar potrebujejo člansko izkaznico in geslo.

vabilo_taveselidan_2021_1

V soboto, 4. decembra 2021, bo v sklopu praznovanja Tega veselega dneva kulture novomeška izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti organizirala umetniško intervencijo ob izidu nove knjige pesnika in pisatelja Sama Dražumeriča v izvedbi novomeških dijakov in študentov z gosti in avtorjem. Dogodek bo v KC Janeza Trdine, v Art Caffeju ob 19. uri. Po krajši umetniški intervenciji bo sledil pogovor z avtorjem.

Vračilo brez zamudnine

nazaj