Indija_4.jpg

Dogajanje v Olimpijskem centru Novo mesto

datum: 24. 11. 2021

V začetku oktobra je Olimpijski center Novo mesto (OC Novo mesto) obiskala Indijska šprinterska velodromska reprezentanca, ki je pri nas gostovala vse do 24. novembra 2021. Vmes so bili na svetovnem prvenstvu v Franciji, kjer so med ostale selektorje prenesli dober glas o vrhunskih pogojih za treninge v OC Novo mesto v zimskem času.

Hladnejša sezona je športnike prisilila v vadbo v zaprtih prostorih. Tako so v OC Novo mesto prišli športniki iz Triatlonskega kluba Novo mesto, atleti iz Atletskega kluba Krka Novo mesto in atleti iz vse Slovenije, ki delujejo pod okriljem Atletske zveze Slovenije. Kolesarska pista pa je bila polno zasedena s strani KK Adria Mobil in Kolesarske zveze Slovenija. Slednja je tudi konec oktobra organizirala tridnevno državno prvenstvo v velodromskem kolesarjenju. Prav tako je Madžarska velodromska zveza izvedla trodnevne priprave na OC Novo mesto in se kasneje odločila, da v Novem mestu izvedejo Madžarsko državno prvenstvo v velodromskem kolesarjenju, in sicer 6. in 7. novembra 2021.

Tudi ekipa Bahraim Victorious je rezervirala termine dvakrat tedensko in jih redno koristi. 14. novembra je tekmo in interni trening izvedlo 26 italijanskih kolesarjev iz različnih klubov, ki so r rezervirali še nadaljnje tri termine v prihodnjih mesecih. V petek, 12. 11. 2021,  je po enoletnem premoru potekalo prvo rekreativno kolesarjenje.

Marca 2022 OC Novo mesto gosti Balkansko veteransko prvenstvo v atletiki, zato je ob sobotah odslej na voljo tudi termin za vadbo veteranov. Tuje skupine, ki so bile na vadbi v OC Novo mesto, bodo do konca meseca novembra realizirale 400 nočitev v nastanitvenih kapacitetah v naši občini.

nazaj