jakasuln-1969.jpg

Na Novomeškem polmaratonu domačina postavila rekorda proge

datum: 04. 10. 2021

V soboto, 2. oktobra 2021, in v nedeljo, 3. oktobra 2021, se je v sklopu priljubljenega Novomeškega polmaratona na ulicah Novega mesta odvilo več tekaških dogodkov, na njih pa se je v športnem duhu družilo skoraj 1200 tekačev. Sodelujoči so se lahko poleg polmaratona pomerili tudi v teku na 10 km in 6,5 km, svoj tekmovalni duh so v več kategorijah otroškega teka pokazali še malčki in šolarji, v caniscrossu pa je bilo mogoče navijati za najhitrejšo ekipo psa in njegovega lastnika. Vrhunec dogajanja je predstavljal polmaraton, eden izmed najbolj množično obiskanih športnih dogodkov na Dolenjskem, kjer se je kot njegov absolutni zmagovalec z novim rekordom 21 kilometrov in 98 metrov dolge proge izkazal Mitja Krevs, med dekleti je najboljši rezultat dosegla Novomeščanka Anja Fink.

Novomeški polmaraton sodi med najvidnejše športne prireditve v jugovzhodni Sloveniji, njegovo organizacijo je letos znova, že tradicionalno, prevzel Primož Kobe, Novomeščan in olimpijski maratonec. Večdnevni prireditveni program se je začel v petek, 1. oktobra 2021, s prevzemom štartnih številk, med vikendom pa se je odvil tekmovalni del dogajanja.

Otroški tek in tek s psi, ki sta bila na programu v soboto, 2. oktobra 2021, sta skupno privabila več kot 300 tekačev, s štirinožnimi spremljevalci sta slavila Tilen Strmšek in Ula Kupec. Istega dne so imeli rekreativno srečanje tudi ljubitelji nordijske hoje in pohodniki, ki so se sprehodili do gradu Grm. V nedeljo, 3. oktobra 2021, so se odvili osrednji 4. Novomeški polmaraton, kjer so rezultati šteli tudi za državno prvenstvo članov, članic in veteranov, tek na 10 km, ki je tekače vodil čez Glavni trg, ter tek na 6,5 km, kjer se je tekačem pridružil tudi župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni. V teku na 10 km sta bila najboljša Belgijec Stiens Roel in olimpijka Lukan Klara, v teku na 6,5 km pa Godler Rok in Pečnik Nina. Na polmaratonu je bil z rezultatom 1:07:23 absolutni zmagovalec Mitja Krevs (Štajerska), sledila sta mu Brešan Jan in Modic Matic, pri ženskah je po najvišjem mestu in hkrati po rekordu proge v ženski konkurenci segla Anja Fink (Akademsko atletsko društvo Slovan), na stopničkah sta se ji pridružili še Kršinar Neja in Njoki Georginah.

jakasuln-2047

Fotografije: Jaka Šuln

nazaj