FUD.jpg

Festival urbanega dogajanja do večernih ur

datum: 02. 09. 2021

Na novomeški Glavni trg se tudi letos vrača Festival urbanega dogajanja, ki bo potekal v petek, 3. septembra. Pod sloganom Ne pozabi korenin! bo dogodek izpeljan malce drugače od prvotno zamišljenega, pestrega dogajanja ne bo manjkalo. Za vstop pa je potreben PCT pogoj.

Letos se bomo na festivalu držali slogana: Ne pozabi korenin! Preko plesa in okušanja kulinaričnih dobrot se bomo tako zapeljali v preteklost naše kulture. Glavni trg bo zopet dobil nove umetniške grafite in sicer, grafite novomeške pozabljene polovice (Ilke Vašte, Marice Strnad-Cizerlj in Vere Albreht). Pridružila se nam bo tudi tretja najstarejša slovenska godba – Mestna godba Novo mesto, ki letos praznuje kar 193-to obletnico njihovega delovanja. Društvo Vezalka bo poskrbelo, da se bomo spomnili iger našega otroštva. Zatem pa se nam obeta slavje novomeškega folklornega društva Kres, saj je le-to lani obeležilo kar 45 let neprekinjenega delovanja.

FUD2

Za spoznavanje Evropske unije bodo poskrbeli na tržnici Europe Direct Novo mesto. LAS Dolenjska in Bela krajina pa bodo predstavili njihove projekte, ki s svojimi značilnostmi prispevajo k razvoju podeželja. Tradicionalno bodo za pestro dogajanje poskrbeli tudi plesalci Plesnega studia Novo mesto. Ponovno se nam bodo predstavili tudi kulinarični mojstri, ki bodo na stojnicah predstavljali domačo kulinariko in domače destilate s poudarkom na slovenskih ginih. Manjkali pa ne bodo niti slastni burgerji - Do kosti!

Program

16:00 - 20:00 Grafitiranje na Germovi ulici

16:00 - 19:30 Sprevod mestnih godb skozi Glavni trg

16:00 - 20:00 Tržnica EUROPE DIRECT Novo mesto

16:00 – 20:00 Predstavitev projektov LAS DBK

16:00 - 20:00 Otroške delavnice z družabnimi igrami naše mladosti

20:00 - 22:00 Kresno mesto

nazaj