simboli__na_slika2.jpg

Pomoč otrokom ob začetku šolskega leta

datum: 25. 08. 2021

Na Območnem združenju RKS Novo mesto so v juliju in avgustu, pred začetkom šole, razdelili pomoč v obliki bonov za nakup šolskih potrebščin v skupni vrednosti 10.700 evrov. Pomagali so 170 otrokom, sredstva so pokrili iz Sklada za pomoč ljudem v stiski, nekaj pa so prispevale tudi krajevne organizacije Rdečega križa od članarine.

Pomoč so prejeli otroci iz družin, ki so sicer prejemnice njihovih prehrambnih paketov, učenci in dijaki, ki so jih predlagale krajevne organizacije ter učenci in dijaki staršev, ki so do roka vložili vlogo za pomoč.

Učenci  od 1. do 6. razreda so prejeli bone po 55 eur, učenci zadnje triade ter dijaki pa po 70 eur. Bone lahko vnovčijo v trgovini s šolskimi knjigami, delovnimi zvezki in drugimi nujnimi potrebščinami za šolo. 

Pomagali so 121 osnovnošolcem in 49 dijakom, 30 več kot lani, kar se odraža tudi v povečanju števila prošenj za druge vrste pomoči.

V skladišču humanitarne pomoči za otroke iz socialno šibkih družin trenutno zbirajo ohranjene šolske torbe, peresnice, nove šolske zvezke in druge šolske potrebščine, ki bodo namenjeni za potrebe otrok tudi med šolskim letom.

 

nazaj