77.jpg

Otvoritev festivala Jazzinty pospremil koncert Wolfganga Muthspiela

datum: 17. 08. 2021

Včeraj, 16. avgusta, je pred Kulturnim centrom Janeza Trdine potekala otvoritev glasbene delavnice in festivala Jazzinty. Odvijal se bo do 21. avgusta 2021, v popoldanskih in večernih urah pa bo s koncertnimi dogodki oživljal različna prizorišča Novega mesta. Vsak dan po 22. uri si bodo obiskovalci lahko tudi brezplačno ogledali improvizirane vaje sodelujočih glasbenikov.

Festival Jazzinty že 21 let pomembno zaznamuje vrhunce kulturnega dogajanja v poletnem času v Novem mestu. Ta največji jazz festival v JV delu Slovenije vsako leto znova prinaša v Novo mesto živahen utrip mednarodnih gostujočih glasbenikov, mentorjev in udeležencev iz različnih evropskih držav.

22

Ob otvoritvi festivala sta udeležence in obiskovalce nagovorila direktor Zavoda Novo mesto Aleš Makovac in umetniški vodja programa Domen Bohte, podžupan Boštjan Grobler pa je zaželel vsem udeležencem obilo kreativnih glasbenih navdihov pri improvizacijah, uglašene ritme, nova znanja in predvsem dobro počutje v Novem mestu. Prav tako je zaželel obilje užitkov vsem obiskovalkam in obiskovalcem koncertov in predavanj, ki so letos izjemno zanimiva tudi za laike in ljubitelje glasbe. Novo mesto bo ta teden živelo z jazzom v polnem smislu te besede.

79

Za prvi glasbeni dogodek je poskrbel kitarist Wolfgang Muthspiel, več informacij o dogajanju v prihodnjih dneh je na voljo na spletni strani festivala Jazzinty. Nakup vstopnic za koncerte, ki se bodo odvijali na ploščadi KCJT od 16. do 21. avgusta, lahko opravite na spletni strani Zavoda Novo mesto.

 

Fotografije: Robert Kokol

Povezane novice

09. avgust

V Novo mesto se vračata festivala JAZZINTY in SEM GLASBA, SEM MESTO

Pod okriljem Zavoda Novo mesto sta nastala dva odmevna projekta, ki se uvrščata v mednarodno glasbeno sfero. Na terasi pred Kulturnim centrom Janeza Trdine bo od 16. do 21. avgusta, potekala mednarodna...

več >

nazaj