DSC_0327.JPG

Krajevna izkaznica: KS Bučna vas

datum: 12. 07. 2021

Krajevno skupnost Bučna vas bogati 2534 prebivalcev, preplet naravnega in mestnega okolja ter pestrost tamkajšnjega društvenega dogajanja. Kraji, ki nudijo čudovit pogled na Trško goro in Dobravo, se bodo predstavili v četrtek, 15. julija, ob 19. uri na televiziji Vaš kanal.

V KS Bučna vas se lahko zapeljete ali sprehodite po naseljih Daljni Vrh, Dolenje Kamenje, Gorenje Kamence, Gorenje Kamenje, Hudo ter Novo mesto z ulicami: Brezje, Brinje, Dolenje Kamence, Ljubljanska cesta, Markljeva ulica, Mirnopeška cesta, Muhaber, Potočna vas, Tržiška ulica, Turkova ulica, Velika Bučna vas, Vodnikova ulica, Zobčeva ulica in Župnca, ki se razprostirajo na 1187 hektarjih.

Dolenje Kamenje

Krajani Bučne se ponašajo z več aktivnimi društvi, ki združujejo zagnane člane v društvi TŠD Bezgavec in PGD Kamence, redno pa sodelujejo tudi ob nastajanju lokalnega glasila Krožišče ter se družijo v Gostišču na Vasi, Okrepčevalnici pri Darinki in Gostišču Dežmar.

Krajevna skupnost Bučna vas se razvija na področju turizma in športa ter to dvoje združuje tudi v cilju postavitve Športno rekreacijskega centra na Dolenjih Kamencah. Posodobitev je bilo deležno tudi njihovo cestno omrežje, saj so pred kratkim pridobili urejeno Mirnopeško cesto, ki bo služila tudi kot kolesarska povezava do Trebnjega.

Novo mesto zahod

Prispevek o KS Bučna vas, ki je nastal v sklopu projekta Doma je lepo, si lahko ogledate na televiziji Vaš kanal v četrtek, 15. julija 2021, ob 19. uri.

nazaj