20210708_213353.jpg

Otvoritev Novomeških poletnih večerov minila v prijetnem vzdušju

datum: 09. 07. 2021

Po uspešnem festivalu ulične umetnosti Rudi Potepuški Založba Goga nadaljuje s tradicionalnimi Novomeškimi poletnimi večeri, ki so se pričeli na včerajšnji četrtek, 8. julija na Glavnem trgu. Zbrane sta nagovorila direktor Založbe Goga Mitja Ličen in župan Gregor Macedoni, otvoritveni dogodek z naslovom Delikatni ljubimci pa je povezovala Carmen L. Oven.

V uvodu sta se direktor Založbe Goga Mitja Ličen in župan Gregor Macedoni zahvalila zvesti publiki, ki redno prihaja na dogodke in jih tudi s svojo energijo iskreno podpira. Mitja Ličen se je zahvalil Mestni občini Novo mesto, ki že vrsto let finančno podpira Novomeške poletne večere, župan Gregor Macedoni pa je v svojem nagovoru izpostavil, da ga veseli, da so se poletni večeri vrnili na Glavni trg. »Zadnje čase me navdihuje misel, da dejanja naredijo besede za resnične. Zato naj bodo besede resnične,« je še povedal.

nm_pol_veceri

Otvoritveni dogodek z naslovom Delikatni ljubimci, sodobni slovenski ljubezenski roman, je bil obarvan z žensko energijo. V prvem delu večera sta bili gostji Svetlana Slapšak in Lucija Stepančič. Pogovor z avtoricama je spretno vodila Carmen L. Oven in prepletala vsebine romana Šola za delikatne ljubimce Svetlane Slapšak in Naj me kdo zbudi Lucije Stepančič. Obe avtorici sta ustvarili neodvisno druga od druge odlična ljubezenska romana s številnimi stičnimi točkami. Predvsem pa dokazujeta, da so »možgani najbolj erotičen organ in dobra literatura zmore vse in še več«, kot so zapisali v programski knjižici Novomeških poletnih večerov. V nadaljevanju večera sta se predstavili Ana Čop in Patricija Škof (glas, klavir, efekti) z avtorskim projektom Ženska ženski. Glasbeno-literarni projekt je bila odlična kombinacija izjemnih vokalov obeh nastopajočih in njunih avtorskih literarnih vložkov.

nazaj