Novo_mesto_Sprostitev_na_muzejskih_vrtovih_foto_Jaka_Ceglar.jpg

Dolenjski muzej vabi na počitniške delavnice za otroke

datum: 28. 06. 2021

Dolenjski muzej Novo mesto vabi na počitniške delavnice za otroke z naslovom slovenski simboli. V času delavnic si bodo otroci ogledali aktualno razstavo 1991 – Dolenjska: sledi umetnosti na obeležjih ter nato ustvarjali svoja obeležja.

Delavnice bodo potekale od torka 29. 6. 2021, do petka 2. 7. 2021, in sicer med 10. in 12. uro.

V torek bodo udeleženci izdelali konstrukcijo obeležja, ki ga bodo v sredo in četrtek poslikali. Mentor omenjenih delavnic je Janko Orač.

Na petkovi delavnici bodo izdelali pahljačo v barvah slovenske zastave. V sklopu delavnic si bodo otroci ogledali občasno razstavo 1991 – Dolenjska: sledi umetnosti na obeležjih ter ustvarjali svoja obeležja.

Organizatorji prosijo, da udeleženci delavnice upoštevajo ukrepe, ki veljajo ob obisku muzeja in so zapisani tudi na spletni strani Dolenjskega muzeja Novo mesto. Ker je število udeležencev omejeno, obisk predhodno prijavite v recepciji muzeja na tel. št. 07 373 11 30 ali prek e-pošte: recepcija@dolenjskimuzej.si.

Cena delavnice znaša 2,50 evra, s potrjenimi muzejskimi izkaznicami za šolsko leto 2020/21 je vstop prost. Otrok, ki se ne bodo predhodno prijavili, v primeru prevelikega obiska, ne bodo mogli sprejeti. Delavnica ni primerna za predšolske otroke.

  slo_simboli_muzej

nazaj