BPu-es8702.jpg

Utrinki z Dneva in noči na Krki

datum: 23. 06. 2021

Prireditev DAN IN NOČ NA KRKI je v organizaciji Zavoda Novo mesto potekala v soboto, 19. junija 2021. Posamezni dogodki so potekali na vrsti lokacij obeh bregov reke Krke v središču Novega mesta. Na območju Gostišča Loka, Beach bara Loca, Športnega parka Loka in Mladinskega centra Oton je bilo dogajanje živahno in z različnimi aktivnostmi društev na voljo za vse obiskovalce.

Že v dopoldanskem času so se obiskovalci lahko seznanili z osnovami vrvnega plezanja v izvedbi Jamarskega kluba Novo mesto navzgor po Železniškem mostu ali se s Planinskim društvom Novo mesto podali na 10 km pohod po okolici. Člani Ribiške družine Novo mesto so prav na Dan slovenskih ribičev poleg predstavitve svojih dejavnosti pripravili tradicionalno ribiško srečanje Ščukijada 2021.

Pestro dnevno dogajanje je bilo tudi na mestni plaži, kjer se je 28 tekmovalcev pomerilo na prvi tekmi v sklopu SUP Pokala Slovenije.

Za pravi spektakel so poskrbeli predstavniki Kolesarskega društva Zverinice, ki so izvrstno pripravili kolesarsko progo na relaciji Kapitelj – ŠRC Loka in poskrbeli za izjemen uvod v nedeljski adrenalinski Slo Enduro dogodek na Gorjancih. V dnevnem programu so se predstavili še Klub za podvodne aktivnosti Novo mesto z demonstracijo potapljanja v reki Krki, Ženski odbojkarski klub TPV Volley, kjer se je odvil turnir v odbojki na mivki, Glasbena promenada na Pumpnci – Knjižnica pod krošnjami akacij in rekreativni teniški turnir Teniškega kluba Portovald.

Na Krki je bilo cel dan moč opaziti supe, kanuje in plovila, ki so bila ves dan na voljo za izposojo v organizaciji Zavoda Novo mesto, ki sicer izposoja plovila vse poletje na mestni plaži na Loki.

Večerni program je bil sestavljen, da ugodi različnim glasbenim okusom. Pred Mladinskim centrom Oton je vrtel DJ Matteo Kunst, na parkirišču Gostišča Loka so igrali Anka Boys, na košarkaškem igrišču Loka pa je v pravih rokerskih ritmih odmevala skupina El Kachon.

Zavod Novo mesto se z upanjem na čim več podobnih druženj ob Krki tudi v prihodnje iskreno zahvaljuje vsem, ki so kakorkoli pomagali k obogatitvi pestrega programa za vse generacije. Prav zaradi vseh Krka živi. 

Po uspešno izpeljani prireditvi z veseljem vabimo, da se udeležite dogodka, ki bo v soboto, 3. julija – SKOKI V KRKO 2021.  

 

nazaj