pre__na_1.jpg

Za vikend v KS Prečna

datum: 25. 06. 2021

Krajevna skupnost Prečna z okolico ponuja številne zanimive aktivnosti za rekreacijo in prosti čas, ter čudovite razglede. Nekaj namigov, ki so nam jih zaupali krajani, lahko najdete spodaj.

 

Namigi za potep: 

 

  • Če se sprehodimo do Kuzarjevega Kala, preko Suhorja, kjer so lepo urejeni vinogradi in zidanice imamo čudovit razgled daleč naokoli.

g_Precna_06

  • S pohodom do Luknje se bomo v poletni vročini prijetno ohladili. Med pohodom si lahko tako ogledamo sam izvir reke temenice z ribogojnica in bližnjo Hidroelektrarno, naravno plezalno steno, katera ima več težavnostnih stopenj, razvaline gradu Luknja, in tudi naravno kraško podzemno jamo.  

plezalna

hidro

  • Na Letališču se sprostimo ob gledanju poletov, lahko pa se tudi popeljemo z letalom. Znana je dobra kuhinja v restavraciji, ki jo okoličani radi obiskujejo, saj ima tudi igrala za otroke, sploh pa so otroci tam varni pred prometom. Pogled po dolini reke Temenice nas napolni z zeleno energijo.

letalo

  • Obisk v Konjeniškem športnem centru Češča bo za vsakogar zanimiva izkušnja. Prijazni lastniki vas bodo z veseljem sprejeli in vam omogočili kar najlepše preživetje prostega časa z njihovimi aktivnostmi. Lahko boste jezdili konje, se mogoče samo sproščali v naravi ali pa se udeležili kakšnega njihovega dogodka.

konji

  • Reka Temenica ponuja v poletnih mesecih odlično zavetje pred vročino. Za vse, ki imajo veselje do čolnarjenja ali pa uživanja na rekah je lepa izkušnja spust s čolnom po reki Temenici. Domačini in simpatizerji reke Temenice smo sam spust po reki poimenovali »Kajak safari po reki Temenici«. Zelo priporočljiva je tura od Prečne do mestnega kopališča na Loki.

prečna 1

 

g_Precna_02

  • Lahko se pa samo sprehodimo ob sami reki Temenici. Tudi tak sprehod nam bo ponudil kar veliko zanimivih naravnih znamenitosti. Lahko bomo videli bobre v naravnem okolju, sama bobrišča, na bližnjih travnikih rastlinje, razno divjad, mokrišča in ostalo neokrnjeno naravo.

g_Precna_08

g_Precna_10

 

Vabljeni!

 

Avtor fotografij: KS Prečna

nazaj