V avgustu se vračata Festival in delavnica JAZZINTY

datum: 10. 06. 2021

Zavod Novo mesto napoveduje 21. mednarodno poletno glasbeno delavnico in festival JAZZINTY, ki bo med 16. in 21. avgustom 2021 po enoletnem premoru zaradi epidemije vnovič potekal v Novem mestu.

V času globalne post-pandemične krize in njenih posledic se Jazzinty 2021 predstavlja v sveži, prenovljeni in prilagojeni podobi. Z novim konceptom se glasbena delavnica in spremljajoč festivalski program osredotočata na predstavitev zapostavljenih in v pandemiji prizadetih mladih glasbenikov, pri katerih iščejo, izpostavljajo in negujejo individualni izraz, ustvarjalnost in avtorsko izvirnost. Kuratorska politika festivala tako v letu 2021 vzpostavlja konsistenten model programiranja, ki se osredotoča na slovenske glasbenike in izvirne avtorje iz mlajše glasbene generacije.

Delavnica Jazzinty je intenzivno enotedensko glasbeno izobraževanje, odprto za vse, ki jih zanimata improvizacija in jazz, in to ne glede na inštrument ali predznanje. Delavnice se vsako leto udeleži do 100 udeležencev, ki prihajajo iz vseh evropskih držav, iz ZDA in celo Indonezije, Koreje ter Afrike. Na delavnici poučuje do 10 mednarodnih mentorjev, priznanih glasbenikov in pedagogov. Delavnico spremlja tudi jazzovski festival, ki s koncerti v popoldanskih in večernih urah napolni različna prizorišča Novega mesta ter mestu prinaša metropolitansko vzdušje in kreativno energijo. Jazzinty poteka vsako leto tretji teden v avgustu. Prijavnica in vse ostale informacije so na voljo na spletni strani: https://www.kcjt.si/festival-jazzinty  

Mednarodna glasbena delavnica in festival Jazzinty že 20 let potekata v Novem mestu. Jazzinty predstavlja enega večjih mednarodnih festivalov v JV Sloveniji in osrednje neformalno izobraževalno središče na področju jazzovske glasbe v srednji Evropi.

03_JAZZINTY_PLAKAT_2021

 

nazaj