DSC_3033.jpg

KS Majde Šilc skozi fotografije

datum: 02. 06. 2021

Krajevna skupnost Majde Šilc se predstavlja s slikovitimi fotografijami, ki predstavljajo njeno edinstvenost skozi oči krajanov. V KS Majde Šilc še posebej cenijo svoje zelene površine, pohvalijo se pa lahko tudi z znamenitostmi, ki jih v Novem mestu lahko obiščete samo pri njih.

Krajevna skupnost je poimenovana po narodni herojinji in pesnici Mariji - Majdi Šilc, njeno pesem je leta 1943 kot mladinsko himno uglasbil tudi novomeški skladatelj Marjan Kozina.

DSC_7570

KS Majde Šilc od mestnega jedra loči le reka Krka, ki se vije na njuni meji, iz krajevne skupnosti v center mesta pa lahko prehajate čez Kandijski most ali Ragovski most. Ob Kandijskem mostu se nahaja znameniti kip olimpionika Leona Štuklja, Ragovski most s streho na sredini mostu pa je pogosto prizorišče za fotografiranje dih jemajočih pogled na reko Krko.

DSC_2972

DSC_3025

DSC_2985

Edina vremenska postaja Agencije Republike Slovenije za okolje v Novem mestu je postavljena na Žibertovem hribu (221 metrov), ki je eden od sedmih novomeških gričev. Tam merijo vse meteorološke podatke, hkrati pa je to edina uradna merilna točka kakovosti zraka v Novem mestu.

DSC_3048

nazaj