doctors-2607295_1920.jpg

Urgentni center Novo mesto v teh dneh vedno bolj obremenjen

datum: 25. 05. 2021

V Splošni bolnišnici Novo mesto, kjer imajo danes hospitaliziranih 26 covid bolnikov, od tega 6 na intenzivnem oddelku in 2 na delno intenzivnem oddelku, opažajo, da je stiska ljudi, ki ne morejo do zdravnika, v Novem mestu vedno večja.

S tem je večja tudi obremenjenost na Urgentnem centru Novo mesto, kar postaja iz dneva v dan večji problem. Povečuje se tudi število akutno bolnih otrok, ki sicer ne potrebujejo hospitalne obravnave, potrebujejo pa pregled pri pediatru. Še posebej velik naval je na IPP (internistično urgentno službo), kjer imajo posledično veliko nezadovoljstva med zdravniki internisti, ki nadomeščajo urgentne zdravnike, ki jih ni. V zadnjem času so zato dali odpoved že štirje internisti.

Prizadevanja Splošne bolnišnice Novo mesto so sicer usmerjena v nudenje pomoči vsem tistim, ki jo potrebujejo, predvsem pa je v zadnjem času poudarek tudi na vseh pacientih, ki se na njih obrnejo zaradi drugih obolenj, ki niso povezana s trenutno epidemijo. Tudi pri slednjih je priotiteta nemotena, kakovostna in pravočasna oskrba. Kljub utrujenosti in izčrpanosti kadra pa se trudijo po najboljših močeh z izvajanjem vseh potrebnih aktivnosti za skrajševanje čakalnih dob, ki so nastale kot posledica razglašene epidemije in boja proti korona virusu.

ehr-1476525_1280

V Splošni bolnišnici Novo mesto je tako danes hospitaliziranih 26 covid bolnikov. Število hospitaliziranih po začetnem padcu ostaja nespremenjeno, prav tako še ni zaznati novega konkretnega upada v številu novo odkritih pozitivnih pacientov. Kar 23 odstotkov covid bolnikov v novomeško bolnišnico prihaja iz drugih regij, saj skladno s covid strategijo novomeška bolnišnica v tej fazi pokriva širše področje, poleg Dolenjske in Bele krajine tudi Posavsko področje.

hospital-834157_1920

nazaj