FB_event_cover_1.jpg

S prehojenimi koraki se pridružite dobrodelni akciji 1km=1cent

datum: 19. 05. 2021

Vabljeni k sodelovanju v dobrodelni akciji 1km=1cent – kilometer za dober namen. Akcija, ki bo potekala do 5. junija, je primerna za vse, ki radi hodite, tečete, rolkate ali se ukvarjate z drugimi rekreativnimi dejavnostmi, kjer nabirate kilometre, zbrani kilometri pa se nato pretvorijo v cente. Slednji so namenjeni pomoči potrebnim, zbrana sredstva bosta prejela VDC Novo mesto in Osnovna šola Dragotina Ketteja.

Vabljeni k sodelovanju v mednarodni akciji European Mile, ki smo ji v Sloveniji pridahnili dobrodelno noto - prispevanje kilometrov v vseslovensko kampanjo 1km=1cent – kilometer za dober namen.

Po vsej Sloveniji se bodo zbirali kilometri, ki jih prispeva lahko vsak. Aktivnosti, ki štejejo, so hoja, tek, nordijska hoja, pohodništvo in rolanje. Mednarodna akcija European Mile sicer traja do 23. septembra 2021, a vseslovenska dobrodelna kampanja 1km=1cent – kilometer za dober namen se zaključi v soboto, 5. junija 2021 v Novem mestu. Zbrana sredstva bodo donirana VDC-ju Novo mesto in Osnovni šoli Dragotina Ketteja.

 

FB cover 1

Kaj lahko storite vi?

Vsakršen sprehod, pohod, tek oz. tekaški trening ali pa rolanje je odlična izbira za rekreacijo. Prehojeno, pretečeno ali prerolano razdaljo vnesete v zbiralnik kilometrov na spletni strani www.europeanmile.com.

Kako doniram kilometre?

Vnašanje kilometrov oz. doniranje kilometrov je zares zelo preprosto.

1. obiščemo spletno stran www.europeanmile.com

2. kliknemo na rumeni  gumb “DONATE MILES“

3. v okvirčku “CONTRIBUTE MILES” vnesemo število kilometrov

4. kliknemo na rumeni gumb “ADD MILES“

5. napišemo svoje ime in priimek oz. naziv organizacije, društva ali zavoda

6. izberemo državo: SLOVENIJA

7. v okvirčku “CITY OR AREA” napišemo NOVO MESTO

8. na koncu kliknemo na rumeni gumb “ADD”

9. kilometri so oddani! Hvala za vaš doprinos!

Svoje kilometre lahko preprosto darujete na povezavi: https://www.europeanmile.com/mi/

Cilj kampanje je do 5. junija 2021 zbrati vsaj 100.000 km

Vsi, ki radi hodite, tečete, rolate vabljeni, da svoje kilometre prispevate preko uradne spletne strani www.europeanmile.com.

Nacionalni koordinator omenjene akcije je Športna unija Slovenije, na družbenih omrežjih lahko akcijo spremljate pod ključnikom #FindYourMile in #1km1cent. Več o projektu je zapisano na tej povezavi – klikni sem.

Osrednji dogodek v Sloveniji bo v soboto, 5. junija, v Novem mestu na ŠRC Loka

Na dogodku bodo zbrana sredstva podarili VDC Novo mesto in OŠ Dragotin Kette Novo mesto

V primeru vprašanj pišite na e-naslov rado.trifkovic@sportna-unija.si n as@sportna-unija.si, več informacij je na voljo tudi v European Mile 2021.pdf.

 

european mile

nazaj