apt_premiera.jpg

Anton Podbevšek Teater vnovič s predstavo v živo

datum: 11. 05. 2021

Anton Podbevšek Teater se po tem, ko so v času epidemije predstave predvajali prek spleta, prvič v tem letu predstavlja v živo, in sicer s predstavo avtorja Andreja Inkreta z naslovom In stoletje bo zardelo. Primer Kocbek. Premiera v bo v nedeljo, 23. maja ob 20. uri v v Galeriji Božidar Jakac Kostanjevica na Krki.

Predstava je nastala na podlagi knjige avtorja Andreja Inkreta z istoimenskim naslovom In stoletje bo zaredlo, ki je prva biografska knjiga o Edvardu Kocbeku. Avtor se je pri opisovanju Kocbekovega življenja natančno in nepristransko oprl na vso razpoložljivo dokumentacijo, na Kocbekove knjige, pesmi, novele, članke, avtorefleksije – predvsem na tisoče strani njegovih dnevniških zapiskov – kakor tudi na dokumente in pričevanja o njegovem življenju in delu.

Poleg premiere, ki bo 23. maja 2021 ob 20. uri, bodo uprizoritve, prav takv Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki, sledile še 24., 25. in 26. maja 2021 ob 20. uri.

V predstavi bodo nastopili Borut Doljšak, Peter Harl, Anuša Kodelja, Matija Rupel, Mario Dragojević, Vitorija Zdovc, Timotej Novaković, Gregor Podričnik, Lovro Zafred, Gregor Čušin, Pavle Ravnohrib, Janez Hočevar in Gal Žižek. Predstava je nastala v koprodukciji Anton Podbevšek Teatra in SNG Nova Gorica ter v sodelovanju s Cankarjevim domom Ljubljana in Galerijo Božidar Jakac v Kostanjevica na Krki. 

Več o predstavi najdete na spletni strani Anton Podbevšek Teatra in njihovi Facebook strani.

 

apt_premiera

nazaj