hands-2847508_1920.jpg

Objavljen je Natečaj za Prostovoljca leta 2020

datum: 04. 05. 2021

Mladinski svet Slovenije (MSS) že devetnajstič zapored razpisuje Natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bodo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto. Rok za prijavo je 24. maj 2021.

Na natečaj se lahko prijavijo vsi, ki so v svoje dejavnosti v letu 2020 vključevali prostovoljstvo in s tem pomagali ustvarjati boljši svet. K prijavi v natečaj še posebej vabijo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike. 

V kategoriji posameznic in posameznikov bodo izbirali najboljše v 6 kategorijah:

  • Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in 30 let ali več,
  • izbrali bodo tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico.

Pri projektih bodo izbirali:

  • Naj prostovoljski projekt ter Naj mladinski projekt. 

Za lažje odločanje za prijavo želijo poudariti, da šteje kakršnakoli organizirana aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu.

Uradna razglasitev sledi junija

Vse prijavljene prostovoljce in predstavnike sodelujočih organizacij bodo po izteku natečaja, predvidoma junija letos, povabili na zaključno prireditev, kjer bodo podelili nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom. Prireditev bo organizirana v skladu z epidemiološko situacijo in ukrepi. V primeru, da ne bo mogoče izvesti prireditve v živo, jo bodo izvedli prek spleta.

"Letos imamo pripravljeni dve ločeni prijavnici, ki jih je potrebno oddati prek spleta. Ena je namenjena posameznicam in posameznikom, ki so delovali kot prostovoljci, druga pa »Naj projektom«. Prijavnicam lahko dodate vsebinski del kot prilogo spletni prijavnici ali pa jo pošljete po navadni pošti (ob pošiljanju dopišite h kateri prijavi prilagate navedene priloge). Pri prijavi prostovoljk in prostovoljcev posameznikov lahko priložite življenjepis (v katerikoli obliki, priporočamo pa Europass obliko)," so sporočili organizatorji natečaja. Namen natečaja ni tekmovanje med prostovoljkami, prostovoljci in projekti, temveč vzpodbuda in nagrada za vse, ki sodelujejo kot prostovoljci in prostovoljke ter podpirajo prostovoljstvo v Sloveniji.

Za dodatna vprašanja so na voljo

Za morebitna vprašanja in podporo pri oddaji prijavnic so vam na voljo na: prostovoljec@mss.si, na tel. št. 01 425 60 55 (Martin Lenarčič). V primeru, da ne ne morete dostopati do razpisa ali prijavnic, jim pišite ali jih pokličite in poskrbeli bodo, da dokumenti v ustrezni obliki pridejo do vas. Spremljajte jih tudi na Facebooku, kjer bodo objavljali novice in podrobnosti o natečaju. 

Razpisna dokumentacija in prijave so na voljo na spletni strani Mladinskega sveta Slovenije.

 

PL18_nagrajenciFotografija je iz lanskoletne zaključne prireditve natečaja (foto: Matej Pušnik)

nazaj