dos1.JPG

Dobrodelni kolesarski dogodek s startom in ciljem na Glavnem trgu

datum: 26. 04. 2021

Na dobrodelnem vseslovenskem kolesarskem dogodku Dobrodelno Okrog Slovenije – DOS, ki se bo odvijal med 27. aprilom in 1. majem 2021, bodo kolesarji obkrožili Slovenijo na 1225 kilometrov dolgi trasi. Vožnjo, ki jo bosta vodila Dami Zupi in Alojz Poglavc, bodo začeli in sklenili na novomeškem Glavnem trgu, kolesarili pa bodo za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin.

Kolesarji bodo svojo vožnjo po Sloveniji začeli v jutranjih urah prazničnega torka, 27. aprila, pred rotovžem na Glavnem trgu, kjer jih bo nagovoril podžupan Mestne občine Novo mesto Boštjan Grobler. V petih etapah bodo nato do sobote, 1. maja, prevozili 1225 kilometrov, ciljna ravnina pa bo znova Glavni trg, kjer bo dobrodelne kolesarje sprejel župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni.

Pridružite se vseslovenski humanitarni kolesarski akciji DOS

Kolesarji se lahko kjerkoli, kadarkoli in za kakršnokoli razdaljo pridružijo karavani in v družbi Damija Zupija in Alojza Poglavca prevozijo del trase po izboru. Vožnja bo potekala samo podnevi, denar, ki ga bodo zbrali s prispevki sodelujočih kolesarjev in z SMS-i ZAkolo5 na 1919, pa bodo namenili za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin. Glavni koordinator projekta je Slovenska karitas, uradni slogan projekta se glasi: “Pot za srečo otrok”.

Vseh 1.225 km trase DOS-a so razdelili v 5 etap in sicer:

1. etapa: Novo mesto – Portorož (0 km – 277 km)

2. etapa : Portorož – Soča (277 km – 580 km)

3. etapa: Soča – Prevalje (580 km – 810 km)

4. etapa Prevalje – Dobrovnik (810 km – 1.000 km)

5. etapa: Dobrovnik – Novo mesto (1.000 km – 1.225 km)

Tempo vožnje je zmeren in netekmovalen, če ste v dobri telesni pripravljenosti, pa lahko odvozite celotno traso DOS-a, vseh 5 etap in si tako prislužite naziv “DOS Finisher”, posamezno etapo, zgolj del posamezne etape ali kolesarite virtualno preko ZOOM povezave. Za tiste, ki želite odpeljati celotno traso, je potrebna obvezna registracija preko IG profila dami_zupi, ali preko sms na 051 648 476. Ostalim, ki se boste pridružili samo na posamezni etapi oziroma samo na delu le-te, se ni potrebno registrirati.

Tekom celotne trase bo Zupija in Poglavca spremljalo spremljevalno vozilo, ki bo poskrbelo za prevoz opreme, prehrane, napitkov, načrtovanje postankov ter orientacijo na trasi in za vizualno ter zvočno signalizacijo udeležencev. Organizirano bo GPS sledenje, tako da boste lahko v vsakem trenutku videli, kje se kolesarja nahajata na zadani ruti. Celotna vožnja – vseh 5 etap bo tudi televizijsko pokrita in bo potekala v živo z “LIVE” prenosom vseh 5 dni.

Več informacij je na voljo na spletni strani DOS.

Zemljevid_DOS-2021_1500x1000px_150-scaled

 

 

nazaj