DSC_2588.jpg

Župan ob svetovnem dnevu knjige vrtcem in šolam podaril knjige

datum: 23. 04. 2021

Tudi Mestna občina Novo mesto se pridružuje vseslovenski akciji ob svetovnem dnevu knjige. Nedavno smo pridobili naziv Občina prijazna branju, česar smo še posebej veseli, saj v lokalni skupnosti delujejo odlične inštitucije, organizacije in posamezniki, ki spodbujajo branje, pisanje ter izdajo kakovostnih knjig.

Ob dnevu knjige je župan šolskim knjižnicam v občini podaril monografijo, ki je izšla ob 100. obletnici novomeške pomladi in zbornik ob 70. obletnici delovanja Dolenjskega muzeja, vrtcem pa je poklonil knjigo Škrat Gorjancl, kje si? avtorice Darje Gazvoda iz Brusnic in ilustracijami Marine Gabor.

Na Mestni občini smo veseli, da imamo v domačem okolju kar nekaj odličnih pisateljev in ilustratorjev ter grafičnih oblikovalcev knjig, ki ustvarjajo in objavljajo svoje unikate. Ob tej priložnosti vsem ustvarjalcem pa tudi ljubiteljem knjige želimo čim več prijetnega branja, ustvarjanja in raziskovanja med platnicami, ki kljub sodobnim tehnologijam še vedno omogočajo največ življenjskih navdihov.

 

 

nazaj