PRI_NAS_JE_LEPO_NARAVA_3.jpg

Krajevna izkaznica: KS Regrča vas

datum: 19. 04. 2021

Krajevna skupnost Regrča vas se razteza na 238,6 hektarjih obmestnih zelenih površin, kjer je svoj dom našlo 1086 prebivalcev. Krajani KS Regrča vas se ponašajo z željo, da bi bili prebivalcem prijazna skupnost in veliko pozornosti posvečajo urejanju kakovostnega življenjskega prostora, trudijo pa se, da bodo v čudovitem okolju odraščale tudi naslednje generacije.

KS Regrča vas je postala mestna krajevna skupnost leta 1977, na njenem območju se pa vijejo ulice Finžgarjeva ulica, K Roku, Ob Težki vodi, Regrča vas, Vidmarjeva ulica in Knezeva ulica.

V Krajevni skupnosti Regrča vas je življenje živahno, bistvo krajanov pa je vidno tudi tistim, ki v KS Regrča vas ne prebivajo – to je medsebojno sodelovanje, ki se kaže v uspešno izvedenih projektih. Povezuje jih tudi rekreacija na zelenih površinah, kjer svoj prosti čas radi preživljajo tudi občani drugih krajevnih skupnosti.

g_RegrcaVas_03

V KS Regrča vas svoj čas namenjajo načrtovani varni poti, ki bi omogočila peš in kolesarsko navezavo na mrežo peš in kolesarskih poti Novega mesta, hkrati pa si želijo tudi površin, namenjenih rekreaciji, kar jim nudi tudi mestni gozd na Svetem Roku. V preteklem letu so pridobili prenovljen del ceste K Roku, v prihodnjih letih se pa nadejajo gradnje južne zbirne ceste, ki bo povezovala prometno obremenjeni območji.

pri nas je lepo  - vedno več nas je

Vabljeni k ogledu prispevka o KS Regrča vas na televiziji Vaš kanal danes ob 20. uri, v sredo, 22. aprila, ob 18.45 in v četrtek, 23. aprila, ob 19. uri.

 

Fotografije: KS Regrča vas

nazaj