Otro__ki_parlament.png

Na 31. občinskem otroškem parlamentu sodelovalo 19 parlamentarcev

datum: 09. 04. 2021

V četrtek, 8. aprila 2021, je na Zoom povezavi v organizaciji Društva prijateljev mladine Mojca potekal 31. občinski otroški parlament. Sodelovalo je 19 parlamentarcev in njihovi mentorji iz šestih osnovnih šol Mestne občine Novo mesto, med osnovnošolci pa jih je bilo izvoljenih šest za nadaljnje sodelovanje na regijski ravni.

Mlade parlamentarce 31. občinskega otroškega parlamenta sta pozdravili podžupanja Mestne občine Novo mesto ga. Sara Tomšič in ga. Petra Zega, koordinatorica Nacionalnega otroškega parlamenta iz Zveze prijateljev mladine Slovenije.

Delegati so razpravljali po skupinah na temo Moja poklicna prihodnost s podtemami Moj poklic: skrbi, pričakovanja, znanja in veščine; Poti do mojega poklica; Poklici sedanjosti in poklici prihodnosti; Slovenija, Evropa, svet – pozitivno, negativno in Vpliv Covid-19 na izbiro poklica.

Izvolili so šest predstavnikov, po enega iz vsake šole, Mestno občino Novo mesto bodo tako na 31. regijskem parlamentu v ponedeljek, 12. aprila 2021, zastopali:

NIK GOLOB, OŠ BRUSNICE

MAJ MIHALIČ, OŠ CENTER

GAŠPER MEDIC, OŠ DRSKA

NIKA BURGER, OŠ GRM

LENART ANDRIN, OŠ STOPIČE

NINA GRIL, OŠ ŠMIHEL

Novinarka na regijskem srečanju bo ZOJA FICKO iz OŠ Drska.

 

Delegati so pokazali ogromno mero znanja, razumevanja družbenih razmer in podali veliko predlogov. Vsem delegatom in mentorjem iskreno čestitamo.

nazaj