20210402_20170613_KS_Drska_Razno_16.jpg

Krajevna izkaznica: KS Drska

datum: 06. 04. 2021

Krajevna skupnost Drska predstavlja eno izmed najbolj raznolikih skupnosti, ki je ravno zaradi svoje atraktivne raznovrstnosti mesto v malem. Obsega 447,3 hektarjev, v njeni sredini pa se že 44 let druži in živi 4765 prebivalcev, kar je največ med vsemi krajevnimi skupnostmi v Mestni občini Novo mesto.

Krajevna skupnost Drska se razteza od Težke vode do sosesk ob Kandijski cesti, Lebanovi ulici, Ulici Mirana Jarca, Ulici Slavka Gruma, Šegovi ulici in Šmihelski cesti, obsega pa tudi Irčo vas, Brod in Srebrniče.

KS Drska opredeljuje njen poseben čar zaradi katerega je ravno ona novomeška skupnost z največjim spalnim naseljem, hkrati pa z vsemi potrebnimi dobrinami urbanega okolja od izobraževalnih, zdravstvenih, socialnih, športnih, gostinskih in trgovskih vsebin. V njej se nahaja priljubljeni park in zelene površine Portovala s športno-rekreacijskimi vsebinami, atletsko stezo, nogometnim igriščem, postajališčem za avtodome, piknik placem ob reki Krki in možnostjo izposoje supov in kanujev v Beach baru Loka. 

g_Drska_07

V zadnjih dveh letih je bilo v KS Drska realiziranih tudi več investicijskih projektov, kot so ureditev medgeneracijskega prostora z igrali na Cesarjevi ulici, ureditev dela obrežja ob reki Krki in ureditev dostopa do Krke za kopanje in vožnjo s čolni (pomol Srebrniče), postavitev turističnih tabel Društva Skulpte in ureditev otroškega igrišča ter postavitev gibalnih orodij v Športnem parku Portoval.

g_Drska_10

Vabljeni k ogledu prispevka o KS Drska na televiziji Vaš kanal v sredo, 7. aprila, ob 18.45 in v četrtek, 8. aprila, ob 19. uri. 

 

Naslovna fotografija: Zdravko Damjanovič

Povezane novice

07. april

KS Drska skozi fotografije

Krajevno skupnost Drska sestavljajo zanimive in raznolike soseske, ki v njene ulice privabljajo tako nove prebivalce kot tudi obiskovalce, njena posebnost pa je pestrost tamkajšnjega dogajanja. V KS...

več >

nazaj