protective-suit-5716753_1920.jpg

V Splošni bolnišnici Novo mesto kot dodatna moč tudi specializanti

datum: 06. 04. 2021

V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 30 COVID bolnikov, od tega 9 na intenzivnem oddelku. Postopno prehajajo v 1. fazo, ko bo COVID pacientom na razpolago 30 postelj na običajnem COVID oddelku, na COVID intenzivi pa 12. Za pomoč na oddelkih bodo poklicali specializante, ki bodo zapolnili vrzeli ob odsotnostih zdravstvenega osebja.

V Splošni bolnišnici Novo mesto so se v času ustavitve javnega življenja znašli pred izzivom, kako zapolniti vrzeli, ki so nastale zaradi varstva otrok, saj so do varstva mlajših otrok upravičene zgolj družine, kjer sta oba starša zaposlena v kritični infrastrukturi, teh pogojev pa veliko njihovih zaposlenih ne izpolnjuje. Za pomoč so se posledično obrnili na specializante, ki bodo nadomeščali redno zaposleno zdravstveno osebje.

Iz Splošne bolnišnice Novo mesto sporočajo tudi: »Virus ostaja z nami in z njim se bo potrebno naučiti živeti. Majhna odrekanja nam lahko na dolgi rok prihranijo večja zapiranja, toda uspešni bomo le, če bomo razumeli smiselnost ukrepov in se zavedali, kakšne posledice lahko ima (ne)odgovorno ravnanje vsakega izmed nas. V naši bolnišnici se bomo še naprej trudili po naših najboljših močeh, da bomo kljub virusu dostopni tudi za necovid paciente in jim nudili storitve. Zato hvala vsakemu izmed vas, ki nam z odgovornim ravnanjem pomaga pri tem!«

nazaj