Knji__nica__foto_Tomislav_Urh.jpg

Novomeška knjižnica ob kratkotrajnem zaprtju predstavlja novo spletno storitev

datum: 31. 03. 2021


Iz Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto sporočajo, da bo v skladu z aktualnimi ukrepi vlade knjižnica med 1. in 12. aprilom 2021 zaprta. Zaprte bodo tudi krajevne enote knjižnice, prav tako ne bo vozil bibliobus. Hkrati pa knjižnica predstavlja novo knjižnično storitev – spletno zbirko mednarodnih filmov in dokumentarcev Kanopy.

 

Izposoja knjig v tem času bo možna le preko pošte. Rezervirano gradivo vas bo počakalo v knjižnici in ga boste lahko prevzeli takoj, ko bo knjižnica spet odprta. Zamudnina za že izposojeno gradivo v tem času ne bo tekla, tako da zaradi zaprtja knjižnice bralci ne bodo trpeli dodatnih stroškov. Izposojene knjige lahko vrnete v nabiralnik za vračanje knjig pred glavnim vhodom v novomeško knjižnico.

V tem času vabijo k uporabi spletnih storitev. Oglejte si posnetke zanimivih dogodkov na YouTube kanalu knjižnice, obiščite spletni portal Biblos in si izposodite e-knjige, na voljo pa vam je tudi e-knjižnica s spletnimi časopisi in bazami podatkov s številnimi vsebinami. Do e-virov lahko dostopate od doma s številko članske izkaznice in izbranim geslom, ki ga uporabljate v spletnem servisu Moja knjižnica. V kolikor gesla še nimate, vam ga lahko dodelijo tudi preko telefona.

Novost je možnost uporabe e-zbirke Kanopy, ki vsebuje bogat in kakovosten nabor mednarodnih filmov in dokumentarcev. Ponuja več kot 30.000 naslovov filmov, razvrščenih v 100 različnih kategorij, med njimi v pododdelku Kanopy Kids tudi videovsebine za otroke. Člani knjižnice bodo do nje lahko dostopali od 1. aprila dalje, vsak mesec pa bodo imeli na voljo do 10 predvajanj. V Kanopy vstopite preko povezave https://miranjarc.kanopy.com/.

Za informacije in pomoč so vam na voljo na e-naslovu knjiznicanm@kmj.si ali tel. št. 07 / 393 46 00 vsak delovnik med 7. in 15. uro.

Vse aktualne informacije lahko spremljate tudi na spletni in FB strani novomeške knjižnice.

Kanopy

nazaj